Anna Karenina (28 Aralık)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul
images


Anna Karenina

Yönetmen - Joe Wright
Senarist - Tom Stoppard
Roman - Leo Tolstoy

Oyuncular

Keira Knightley -Anna Karenina
Jude Law-Alexei Karenin
Aaron Johnson-Vronsky
Kelly Macdonald-Dolly
Matthew Macfadyen-Oblonsky
Domhnall Gleeson- Levin
Ruth Wilson- Princess Betsy Tverskoy
Alicia Vikander- Kitty
Olivia Williams-Kontes Vronsky
Emily Watson-Kontes Lydia Ivanovna

Yapım Yılı -2012
Gösterim Tarihi-28 Aralık 2012
Süre-130dk

Zamandan bağımsız bu hikâyede birinin bir başkasını sevebilme kapasitesi ele alınırken, bir yandan da Rus İmparatorluğu zamanındaki müsrif topluma ışık tutuluyor. Yıl, 1874. Hayat dolu ve güzel Anna Karenina yaşıtlarının imreneceği birçok şeye sahiptir. Kendisi, bir de erkek çocuk doğurduğu üst düzey devlet görevlisi Karenin’le evli ve St. Petersburg’da gelip gelebileceği en yüksek sosyal konumlardan birine sahiptir. Çapkın erkek kardeşi Oblonsky’den karısı Dolly ile olan evliliğini kurtarmasına yardım etmesine dair aldığı mektup sonrası Moskova’ya gider. Yolculuğu sırasında Kontes Vronsky ile tanışan Anna, ardından tren garında Kontes’i karşılayan oğlu yakışıklı subay Vronsky ile de tanışır.

Vronsky ile Anna tanıştırıldığı zaman, arada anında bir kıvılcım oluşuyor ve bu kıvılcım oluşur. Aile yaşantısına kaldığı yerden devam etmeye çalışan Anna, aklından bir türlü Vronsky’yi atamaz. Aralarında başlayan tutkulu aşk, St. Petersburg halkı arasında skandal yaratır. Çok kötü bir duruma düşen Karenin, karısına ültimatom verir. Mutlu olabilmek adına Anna’nın verdiği kararlar imaj düşkünü halkın gerçek yüzünün ortaya çıkmasını sağlar, Anna ve onun etrafındakiler romantik ve trajik sonuçlara katlanmak zorunda kalır.
film.gen.tr

Keira-Knightley-in-Anna-Karenina-44.jpg


keira-knightley-anna-karenina-1.jpeg


anna-karenina01.jpg


Anna-Karenina-film-2012.jpg


Anna-Karenina-2012-Stills-anna-karenina-by-joe-wright-32234682-940-627.jpg


anna-karenina-2012-anna-karenina-by-joe-wright-31213779-1280-960.jpg


images


johnson-knightley-karenina.JPG


anna-karenina-2012-film-still-artimg.jpg

Anna_Karenina_2012.jpeg





 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul
711359707143.jpg


Bu filmle kendime meydan okudum

Müzikal tadındaki 'Anna Karenina' filminin yönetmeni Joe Wright: Tüm filmi tek mekanda çekip kendime meydan okudum. Yapabilirsem harika olacaktı, yapamazsam başka bir meslek bulmam gerekecekti

İngiliz yönetmen Joe Wright, geçtiğimiz haftalarda vizyona giren 'Anna Karenina'da Leo Tolstoy'un ünlü eserini beyaz perdeye taşıyor. Wright, bir 19. yüzyıl Rus aristokratının trajik hikayesini anlattığı filmin başrolünü, üçüncü kez birlikte çalıştığı Keira Knightley'e emanet eti. Ünlü yönetmen, Toronto Film Festivali'nde Sinema dergisinden Nando Silva'nın sorularını yanıtladı.

SÖZLÜ BALE GÖSTERİSİ

Filmde her şey bir dans gösterisi gibi tasarlanmışa benziyor. Dramatik açıdan hedefiniz neydi?

'Anna Karenina'yı sözlü bir bale gösterisi gibi düşündüm aslında. Bir dans gösterisiyle, sahnedeki oyuncuların hareketleri arasındaki sınırları keşfetmek istedim.

En baştaki niyetiniz hikayeyi klasik bir anlatım şeklinde uyarlamaktı, öyle değil mi?

Evet, senaryo öyle yazılmıştı. Birçok mekan dolaştım, Rusya'da ve İngiltere'de doğru mekanları bulmaya çalıştım ama sonra birden başkaları tarafından defalarca yürünmüş bir yoldan gittiğimi hissettim. Rusya'da türlü türlü mekan dolaşıp tüm bütçemizi seyahate ve konaklamaya harcarken, bir gün kendi kendime "Boşver gitsin!" dedim. Filmin çoğunu tiyatro sahnesinde çekmeye karar verdim.

Yaklaşımınızın değişmesi çekimleri nasıl etkiledi?

Çok ürkütücü bir süreçti. Öyle ki; kendimi rahat hissettiğim tek bir gün bile olmadı! Fakat bunu seviyorum galiba. "Kendime meydan okumanın zamanı geldi" diye düşündüm. Yapabilirsem harika olacaktı, yapamazsam başka bir meslek bulmam gerekecekti. Tek mekanda çekim yapmanın sınırlarına alıştıktan sonra uçabildiğimi ve hayal gücümün çok yükseldiğini hissettim.

Tolstoy'un romanı zamanımızda ne ifade ediyor sizce?

Öncelikle kişisel bir bağ kurdum romanla. 40 yaşına basmak üzereyim. Evlenip çocuk yapmayı düşünüyordum. Tolstoy da benim gibi aşk, sadakat gibi konularla mücadele içindeydi. Sosyal ya da politik açıdan günümüzle bir bağ kurulabilir mi emin değilim.

Oyuncularınızı seçerken nasıl bir yol izlediniz?

Bir oyuncuda en önem verdiğim şey; yüksek hayalgücü. Bu filmde hayalgücü çok önemliydi çünkü gerçek olmayan mekanlarda çalışırken oyuncuların etraflarındaki dünyayı yansıtabilmek için hayalgüçlerini kullanmaları gerekti.

KEIRA TARTIŞMALI ROLERİ SEVİYOR

Size göre Keira Knightley'nin bir aktris olarak en önemli özelliği nedir?

Keira çok korkusuz biri. Oyuncu olmak, güvenlikten çok uzak bir durum. Birçok oyuncu, insanların seveceği karakterleri oynamak zorunda hissediyor kendini. Böylece, seyirci hem o karakteri, hem de o oyuncuyu sevecek. Onları bir filmde görmek için tekrar para ödeyecek ve bu da gişede iyi sonuç verecek... Keira ise tam tersine seyirciyi o anlamda hiç küçümsemiyor. Seyircinin, karakterle oyuncu arasındaki ayrımı yapabileceğini düşünüyor. O nedenle de iddialı ve ahlaki açıdan tartışmalı rolleri oynamayı tercih ediyor. 'Anna Karenina' da tam böyle bir karakter. Tolstoy'un kitabında iyiler ya da kötüler yok, kusurlu insanlar var sadece. Keira da, ben de bunu seviyoruz işte...

Sabah

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst