Ankara'da patlama meydana geldi, bina çöktü

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Son gelen bilgilere göre patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, enkaz altında ise 5 kişi olduğu belirtiliyor. Enkazda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

attachment.php

OSTİM’de bir iş merkezinde henüz sebebi belirlenemeyen bir patlama meydana geldi. 30 yaralı olduğu bildirildi.

Ankara'nın önemli sanayi merkezlerinden olan Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi'nde (OSTİM’de) bir işyerinde büyük bir patlama meydana geldi. Kentin çeşitli yerlerinden de sesi duyulan patlamanın yaşandığı 4 katlı binanın 2 katı çöktü. Binada yaralıların olduğu belirtildi, kurtarma ekipleri olay yerine intikal etti.

Patlaman, OSTİM Sanayi Sitesi'nde bulunan ve yeraltı kablolarının üretildiği Mega Center içindeki jeneratör üretim tesisinde meydana geldi. İlk belirlemelere göre patlamanın doğalgaz sıkışmasından kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Patlamanın yaşandığı dört katlı Mega Center binasının iki katı tamamen çökerken, binanın içinde enkaz altında kalanlar olduğu sanılıyor. 40-50 işçinin çalıştığı üretim tesisinde meydana gelen patlamada, çok sayıda yaralı olduğu, ölenler olabileceği belirtiliyor.

Patlama ile birlikte olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri, ambulanslar sevk edildi. Büyük bir patlama ile birlikte vatandaşlar deprem etkisiyle irkilirken, arama kurtarma ve sağlık ekipleri betonların altından kaldığı sanılan insanları aramaya başladı. 40-50 işçinin çalıştığı binadaki patlamanın etkisiyle çok sayıda araç kullanılamaz hale geldi. Güvenlik ekipleri binanın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: Milliyet

Ekli dosyalar

• ankara-da-patlama-meydana-geldi-yaralilar-var-1127495.Jpeg.jpg
    ankara-da-patlama-meydana-geldi-yaralilar-var-1127495.Jpeg.jpg
    28,4 KB · Görüntüleme: 50

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar