Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Ankara Tava

Konu, 'Pilavlar' kısmında Aşk Sancısı tarafından paylaşıldı.

  1. Aşk Sancısı

    Aşk Sancısı Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2013
    Mesajlar:
    3.876
    Beğeniler:
    2.518
    [​IMG]

    Ankara Tava Malzemeleri
    1 su bardağı arpa şehriye
    250 gr. kemikli kuzu kuşbaşı et
    1-2 adet sivri biber
    2 adet domates
    1 adet kuru soğan
    1,5 su bardağı su
    1 yemek kaşığı tereyağı
    Zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber
    Kemikli kuzu etlerini 1,5 saat, etler kemikten ayrılıncaya kadar haşlayın, didikleyin ve kenara ayırın.

    Soğanı ince kıyın, biberin iç çekirdeklerini ve zarlarını çıkartıp ince doğrayın.

    Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip kızdırın.

    İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi ekleyin. Sebzeler yumuşayınca rende domates ilave edin.

    Domates püre gibi olana dek pişirin.

    Bu arada başka tavada şehriyeyi pembeleşene kadar kavurun ve sebzelere ekleyin.

    Su, tuz ve karabiber ilave edilir. Tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika orta ateşte pişirin.

    Ateşten aldıktan sonra içerisine didiklenmiş etlerini karıştırın ve biraz dinlendirip servis edin.