Ankara Tava

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
ankara_tava-632x421.jpg


Ankara Tava Malzemeleri
1 su bardağı arpa şehriye
250 gr. kemikli kuzu kuşbaşı et
1-2 adet sivri biber
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kemikli kuzu etlerini 1,5 saat, etler kemikten ayrılıncaya kadar haşlayın, didikleyin ve kenara ayırın.

Soğanı ince kıyın, biberin iç çekirdeklerini ve zarlarını çıkartıp ince doğrayın.

Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip kızdırın.

İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi ekleyin. Sebzeler yumuşayınca rende domates ilave edin.

Domates püre gibi olana dek pişirin.

Bu arada başka tavada şehriyeyi pembeleşene kadar kavurun ve sebzelere ekleyin.

Su, tuz ve karabiber ilave edilir. Tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika orta ateşte pişirin.

Ateşten aldıktan sonra içerisine didiklenmiş etlerini karıştırın ve biraz dinlendirip servis edin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst