Anaokuluna Giden Çocuğunuzun Eğitimini Evde Nasıl Destekleyebilirsiniz?

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
images


Anaokuluna Giden Çocuğunuzun Eğitimini Evde Nasıl Destekleyebilirsiniz?

1.Mümkünse çocuğunuz eve geldiğinde kapıda onu hazır bir şekilde karşılayın. Çocuğunuzu, eve geliş saatine yakın tüm işleriniz bitirmiş olarak beklemeniz, onun yuvaya uyumunu da kolaylaştıracaktır, çünkü "ailem beni evden gönderiyor" düşüncesiyle aklı sizde kalmayacaktır. Ayrıca çocuğunuzun yuvada yaptıklarını sizle paylaşmasını istiyorsanız, anlatması için onun hazır olmasını bekleyin. Kapıdan girer girmez onu soru yağmuruna tutarsanız muhtemelen bir şey anlatmayacaktır.

2. Evde uygulanan eğitim ve disiplin tutumları, mümkün olduğunca yuvadakine paralel ve tutarlı olmalı. Çocuk yuvada uyduğu kurallara, evde uymaya devam ederek pekiştirmeli. Aksi takdirde çocuğun aklı karışacak, yerine göre davranmayı öğrenecektir.

3.Çocuğunuza evde bazı materyaller (boya kalemi, boyama kitabı, makas, hamur…) sağlayarak kas gelişimlerini destekleyebilirsiniz. Ayrıca öğrendiği yeni bilgileri (şarkı, şiir, renkler, rakamlar, İngilizce kelimeler…) birlikte tekrar edebilirsiniz.

4. Çocuğunuz eve geldikten sonra az da olsa anne ve babanın bire bir vakit geçireceği zaman dilimleri olsun. Çocuk, tüm gün yuvada sizden ayrı olduğundan aile bireylerini özleyecektir. Bu aktiviteler, sizinle paylaşımda bulunmasını sağlayacağı için ilgi ve sevgi ihtiyacını da doyuracaktır.
Birlikte:

  • Oyuncaklarıyla oynayabilirsiniz.
  • Resim yapabilirsiniz
  • Sofrayı hazırlayıp, toplayabilirsiniz
  • Yatarken kitap okuyabilirsiniz.
5. Çocuğunuzun yuvada yaptığı faaliyetleri saklamak için bir dosya oluşturabilir ve içlerinden en beğendiği birini odasına asabilirsiniz. Bu, ona değer verildiğini ona hissettirecektir.

Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst