Ananaslı Havuçlu Kek-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


*Tarifteki su bardağının ölçüsü yaklaşık 240 gr'lık bir bardağa eştir.

Malzemeler

  • 3 su bardağı havuç rendesi
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağından 2 parmak az toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağından 2 parmak az bitkisel yağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ananas (suyunu süzmeden), küp küp kesilmiş
  • 1 su bardağından 1 parmak az ceviz, iri iri kıyılmış



Yapılışı

Öncelikle yumurtaları şekerle çırpın, ardından yağı ve vanilyayı da içine ilave edip karıştırın. Diğer taraftan, havuç, ananas ve ceviz hariç tüm kuru malzemeleri karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edin. Son olarak havuç rendesi, ananas ve cevizleri de ekleyip spatula ile hamuru güzelce karıştırın.

Yaklaşık 26 cm'lik kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Keki fırından çıkarmadan mutlaka içine bir kürdan batırıp kontrol edin, eğer kürdan kuru çikiyorsa pişmiş demektir.

Afiyet olsun !

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst