Amber Reçeli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Reçel için gerekenler:
1 portakal
1 limon
1 greyfurt
8 bardak su
1.750 kg.
toz şeker
Hazırlanışı:
portakal, limon ve greyfurtu yıkayın, sivri ve siyah kısımlarını kesin,
kabuklarını soymayın. kuşbaşı doğrayın, bu arada çıkan çekirdekleri atın.
bir kaba bu parçaları ve 1 bardak suyu koyup blendırla hepsini iyice ufalayın.
bunları pişireceğiniz tencereye alıp 7 bardak suyu ekleyin,
kapağını kapatıp oda sıcaklığında 4-5 saat bekletin.
(ara sıra tahta kaşıkla karıştırın) 40-45 dakika pişirin
(oluşan köpükleri kaşıkla alın). sonra şekeri ekleyin,
bir saat de şekerle pişirip jöle kıvamına gelince altını kapatın.
hafif ılıkken kavanoza boşaltın.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst