incitanemtuana
Daimi Üye
Reçel için gerekenler:
1 portakal
1 limon
1 greyfurt
8 bardak su
1.750 kg.
toz şeker
Hazırlanışı:
portakal, limon ve greyfurtu yıkayın, sivri ve siyah kısımlarını kesin,
kabuklarını soymayın. kuşbaşı doğrayın, bu arada çıkan çekirdekleri atın.
bir kaba bu parçaları ve 1 bardak suyu koyup blendırla hepsini iyice ufalayın.
bunları pişireceğiniz tencereye alıp 7 bardak suyu ekleyin,
kapağını kapatıp oda sıcaklığında 4-5 saat bekletin.
(ara sıra tahta kaşıkla karıştırın) 40-45 dakika pişirin
(oluşan köpükleri kaşıkla alın). sonra şekeri ekleyin,
bir saat de şekerle pişirip jöle kıvamına gelince altını kapatın.
hafif ılıkken kavanoza boşaltın.
ALINTI
1 portakal
1 limon
1 greyfurt
8 bardak su
1.750 kg.
toz şeker
Hazırlanışı:
portakal, limon ve greyfurtu yıkayın, sivri ve siyah kısımlarını kesin,
kabuklarını soymayın. kuşbaşı doğrayın, bu arada çıkan çekirdekleri atın.
bir kaba bu parçaları ve 1 bardak suyu koyup blendırla hepsini iyice ufalayın.
bunları pişireceğiniz tencereye alıp 7 bardak suyu ekleyin,
kapağını kapatıp oda sıcaklığında 4-5 saat bekletin.
(ara sıra tahta kaşıkla karıştırın) 40-45 dakika pişirin
(oluşan köpükleri kaşıkla alın). sonra şekeri ekleyin,
bir saat de şekerle pişirip jöle kıvamına gelince altını kapatın.
hafif ılıkken kavanoza boşaltın.
ALINTI