Para-Altın kesesi(Muhallebili Krep Kese)
Krep İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 2 yumurta
- 1,5 çorba kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı kakao
- 6 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tahin
- 1 litre süt
- 150 gr margarin
- 4 kahve fincanı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Süslemek için:
- pasta simi
- minik pasta boncukları
- kürdan
Muhallebinin Tarifi:Margarini tencerede eritip üzerine unu ekleyelim,biraz kavrulduktan sonra sütü ve şekeri de ekleyip sürekli ve hızlı biçimde karıştıralım.Koyulaşıp muhallebi gibi olmaya başlayınca vanilyayı ekleyip mikserle 3-4 dk çırpalım pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpıyoruz.
Muhallebi soğuduğunda Bir tane krebin ortasına yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar muhallebi konur.(Fazla koyarsanız kapatırken patlıyor krepler)Krep ikiye katlanır,kürdan bir ucundan başlanarak teğel yapar gibi batırılarak kapatılır.Üstte kalan kıvrımlı bölgelerin içine boncukları serpilir.Üstüne ve yanlarına da pasta simi serpilip servis tabağına dizilir en az 1,5 saat buzdolabında bekletilip soğuk servis yapılır.
Kaynak :mutfakcadisi.blogsayfasi