Alman Pastası

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
Hamuru için malzemeler:
- 5 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 30 gr tereyağ (1 yemek kaşığı margarin)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tutam tuz
- 1 çay bardağı su

alman-pastasi-3.jpg

Kreması için malzemeler:
- 2 yumurta sarısı (1 bütün yumurta)
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 100 gr çilek (İnce doğranmış kuru kayısı kullandım.)

Üzerini süslemek için: İnce dövülmüş antep fıstığı ve pudra şekeri


alman-pastasi-1.jpg



alman-pastasi-2.jpg



Unu bir kaba koyup, ortasını havuz şeklinde açın. İçine maya, yumurta, yoğurt, süt ve yumuşatılmış yağı ilave edin. Unun etrafına tuzu ve toz şekeri serpiştirin. Karışımı ortadan başlayarak ve unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamuru dilediğiniz büyüklükte parçalara ayırın. Hamurların üzerine elinizle hafifçe bastırarak tepsiye yerleştirin. Mayalanması için 45 dakika bekleyin. 175 derece fırında pişirin.
Kreması için yumurta, süt, un ve şekerle muhallebi yapın. Piştikten sonra ocaktan alarak vanilyayı ekleyip, iyice karıştırın. Kekler pişip ılındıktan sonra, üst kısma daha yakın olacak şekilde bıçakla ikiye kesin. Sıkma torbasıyla veya çay kaşığı ile kremayı paylaştırın. Dilimlenmiş meyveleri de ekleyin. İnce dövülmüş antepfıstığına bandırabilirsiniz. Üzerlerine pudra şekeri serpip, servis yapın…
Yukarıdaki ölçülerle hazırlanan malzemelele yaklaşık 13 tane minik Alman pastası elde ediliyor. Buna göre,
1 adet Alman pastasındaki kalori değeri yaklaşık: 211 kkal
 

ZiLeY

Daimi Üye
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
2.026
Tepki
1.845
Puan
113
Yaş
36
Konum
EsK
bunun keklı olanını dün yaptım cok seviyor benimki bırzdan resim cekip eklim bende :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst