Malzemeler
4 uzun patlican (2 bostan patlicani olabilir )
1,5 su bardagi yogurt
3 dis sarimsak (daha fazla da koyabilirsiniz )
200 gr orta yagli kiyma
2 yemek kasigi sivi yag
kirmizi biber, karabiber, tuz
Yapilisi
Patlicanlari ister firinda ister ocak ustunde kozleyin. Kiymalari kavurmaya birakin. Kozlenen patlicanlari soyup ince ince kiyin. Diger tarafta hazirladiginiz sarimsakli yogurdu patlicanlarin uzerine dokun, iyice karistirin. Ocagin uzerine alin, isinincaya kadar karistirin. Sonra patlicanlari servis edeceginiz kaba bosaltin. Kavrulan kiymaya yagi koyup karistirin. Kirmizi biber, kara biberi ekledikten sonra patlicanlarin uzerine kiymayi yayalim. Artik servise yapabilirsiniz.
alıntı.
4 uzun patlican (2 bostan patlicani olabilir )
1,5 su bardagi yogurt
3 dis sarimsak (daha fazla da koyabilirsiniz )
200 gr orta yagli kiyma
2 yemek kasigi sivi yag
kirmizi biber, karabiber, tuz
Yapilisi
Patlicanlari ister firinda ister ocak ustunde kozleyin. Kiymalari kavurmaya birakin. Kozlenen patlicanlari soyup ince ince kiyin. Diger tarafta hazirladiginiz sarimsakli yogurdu patlicanlarin uzerine dokun, iyice karistirin. Ocagin uzerine alin, isinincaya kadar karistirin. Sonra patlicanlari servis edeceginiz kaba bosaltin. Kavrulan kiymaya yagi koyup karistirin. Kirmizi biber, kara biberi ekledikten sonra patlicanlarin uzerine kiymayi yayalim. Artik servise yapabilirsiniz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
alıntı.