Alinazik/G.Antep

*Bilgin*

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.213
Tepki
1.716
Puan
113
Konum
istanbul
Malzemeler


4 uzun patlican (2 bostan patlicani olabilir )
1,5 su bardagi yogurt
3 dis sarimsak (daha fazla da koyabilirsiniz )
200 gr orta yagli kiyma
2 yemek kasigi sivi yag
kirmizi biber, karabiber, tuz


Yapilisi


Patlicanlari ister firinda ister ocak ustunde kozleyin. Kiymalari kavurmaya birakin. Kozlenen patlicanlari soyup ince ince kiyin. Diger tarafta hazirladiginiz sarimsakli yogurdu patlicanlarin uzerine dokun, iyice karistirin. Ocagin uzerine alin, isinincaya kadar karistirin. Sonra patlicanlari servis edeceginiz kaba bosaltin. Kavrulan kiymaya yagi koyup karistirin. Kirmizi biber, kara biberi ekledikten sonra patlicanlarin uzerine kiymayi yayalim. Artik servise yapabilirsiniz.


alıntı.
 
OP
*Bilgin*

*Bilgin*

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.213
Tepki
1.716
Puan
113
Konum
istanbul
ben hiç yemedim bu yemeği görüntü süper tadını da merak ettim çok
en kısa zamanda deneyeceğim
teşekkürler canım benim

tadıda en az görüntüsü kadar güzel canım. tecrübeyle sabit:eek:
denemeni tavsiye ederim benim çok sevdiğim bir yemektir hazırda resmi olmadığı için denenmiş lezzetlere ekleyemedim. çok sık yaptığım ve beyenilen bir yemektir:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst