Ajvar sos

zuzu44

Daimi Üye
Tepki
8.685
attachment.php

Malzeme Listesi
Yarım Kilogram Patlıcan
Yarım Kilogram Kırmızı Dolmalık Biber
3 ya da 4 Diş Sarımsak
1 Adet Soğan
3 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Ajvar Sos Nasıl Yapılır?
1. Fırının ızgarasını açın ve daha sonra fırın tepsisini kolayca temizleyebilmek için tepsiye ya da ızgaraya aliminyum folyo serin. Yıkadığınız ve suyunu kuruladığınız biber ve patlıcanları ızgarada közleyin. Bir tarafı közlendikten sonra diğer tarafını çevirerek her yerinin pişmesini sağlayın. Dilerseniz patlıcan ve biberleri fırın ızgarası yerine kömür alevinde de közleyebilirisiniz.

2. Biber ve patlıcanlar közlendikten sonra etli kısımlarına el değdirmeden kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdeklerini de ayıklayın. Kabukları soyulmuş patlıcan ve biberleri sotelemeye hazır olacak şekilde küp küp doğrayın.

3. Sarımsak ve soğanları ayıklayarak rendeleyin ve zeytinyağı ile birlikte tavaya alın. Bir iki kere çevirdikten sonra, soğan ve sarımsakların tamamen yumuşamasına izin vermeden domatesleri de doğrayarak tavaya ilave edin.

4. Domatesler de tam pişmeden hafif yumuşayınca doğranmış patlıcan ve biberleri de ekleyin.

5. Eğer acı seviyor iseniz acı pul biber de ekleyerek tüm malzemeleri el blender ile öğütün.

6. Tüm malzemeler kaynıyorken kavanoza koyun ve kavanozun kapağını kapatarak ters çevirip bir gece o şekilde bekletin. Kavanozun kapağına parmağınızı bastırdığınızda hareket etmiyor ise kavanozun kapağı sabitlenmiş ve sosunuz uzun süre dayanmaya hazır demektir. Daha uzun süre kullanabilmek için küçük küçük bir kaç kavanoz ile saklayabilirsiniz.

7. Servis yapmadan once sosu kaseye aldığınızda içine irice dövülmüş ceviz ekleyerek servis yapın. Cevizleri daha sonradan eklemenin nedeni sosun ömrünün daha uzun olmasıdır.

Not:

Hazırladığınız sosu kahvaltılarda, köfte yanında sos olarak ya da hazırlayacağınız kanepelerde kullanabilirsiniz.
alıntıdır....

Ekli dosyalar

• 870.jpg
    870.jpg
    25,4 KB · Görüntüleme: 77

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Ben bunu yapıyorum güzel oluyor adını bilmiyordum ajvar mış demek.-hmm-hmm
Paylaştığın için sağol zuzum

OP
zuzu44

zuzu44

Daimi Üye
Tepki
8.685
evet bende sonraları öğrendim ajvar deniliyoımuş hatta hazırı bunun bimde satılıyo

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar