Ailemi Seviyorum

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
]Ne kadar zamanda bir ailenizle beraber yemek yersiniz
Fast food, yani hızlı yeme kültürü, sadece bize kilo aldırmakla kalmadı, hayatımızdaki birçok güzel alışkanlığı da beraberinde aldı götürdü.
Artık evde ailece yediğimiz yemekleri de çabucak yer olduk. Sabah kahvaltıları ailece yenirdi. Ardından anne hayır dualarıyla eşini işine ve çocuklarını da sırtlarını sıvazlayıp okullarına yolcu ederdi. Şimdi bazı çocuklar evden yalnız çıkar oldu.

Akşam yemekleri, ailenin bir araya gelip birbirlerinin yüzüne baktıkları ve muhabbet ettikleri zamanlar olurdu. Şimdilerde herkes eve gelince bir şeyler atıştırıyor ve açlıklarını gideriyor

Nasıl bir anne-baba olalım?

Bazı anne-babalar diyorlar ki; “Biz çocuğumuzla arkadaş gibiyiz, aramızdan su sızmaz, bizimle her şeyini paylaşır.” Bazıları da “Biz öyle çocuğumuzla arkadaş falan olmayız. Sonra neme lazım tepemize çıkıverirler.” diyorlar.
Modern eğitim anlayışına göre her ne kadar birincisi doğru gibi gözükse de aslında doğru olan ikisi de değil. Doğru olan çocuğun o anki ihtiyacına göre doğru davranışı geliştirebilmektir. Çocuk üzgün olduğunda ve bir arkadaşa ihtiyaç duyduğunda ona arkadaşlık edebilmeli, yaptırım uygulanması gereken yerde de anne-baba olarak gerektiğinde tavrımızı koyarak disiplini sağlamalıyız.

Sürekli tetikte olun

Çocuklarınızı televizyon karşısında savunmasız bırakmayın. Ellerine kumandayı verip televizyonla baş başa bırakmayın. Onun seyredeceği şeyleri önceden belirleyin. Eğer mümkünse eve bir VCD veya DVD alarak kontrollü bir şekilde ne izleyeceğini siz belirleyin.
Bunu önemsiz gibi görmeyin. Çünkü çocuğunuzda size anlamsız gibi görünen olumsuz değişimlerin nedeni bu olabiliralıntı
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Bazı evler çocukların yönetimindedir
Bazı ailelerde yönetim çocukların elindedir. Çocuklar ağlama, nazlanma ve sizi kötü hissettirme silahlarını çok iyi kullanırlar. Yönetimi asla çocuklara bırakmayın. Ama onları bütün bütün de söz hakkı olmayan biri konumuna düşürmeyin. Onun uygulanabilir fikirlerine değer verin. Çocuk böylelikle kendi sınırlarını öğrenir.

Bugün aynaya bakın ve kendinizden başlayın
Başbakan olsaydım şöyle yapardım, vali olsam böyle yapardım, ah teknik direktör ben olacaktım ki görecektin nasıl oynuyormuş bu takım. Her gün bu ve benzeri cümlelerle Türkiye’yi kurtarıyoruz.
Türkiye’yi isterseniz yarın kurtarmaya devam edebilirsiniz. Ama gelin bugün farklı bir şey yapın. Bugün de kendinizden ve ailenizden başlayın. Süper bir başbakan olacağınızı iddia ederken hiç düşündünüz mü acaba çocuğunuzun gözünde nasıl bir babasınız? Çocuğunuzun gözünde harika bir babaysanız emin olun gün gelir başbakanlık da nasip olursa onu da harika yaparsınız.

Yoksa kendine ve ailesine faydası olmayanın vatana, millete hiçbir faydası olmaz.
Oğlum sen adam olamazsın’
Adam oğluna yıllarca, “Sen adam olamazsın.” demiş. Gün gelip o çocuk okuyup vali olunca babasını ayağına çağırtıp, “Bak sen bana adam olamazsın demiştin; ama ben vali oldum.” deyince baba, “Oğlum, adam olsaydın babanı ayağına getirtmez, gelir elimi öperdin.” demiş.
Yıllarca bu hikâyede hayırsız evladın günahını aldık. Bence baba eğer adam olsaydı çocuğunu, “Sen adam olamazsın” telkinleriyle değil, “Oğlum sana güveniyorum. İnşallah sen adam olacaksın.” sözleriyle büyütürdü. Bu güzel, şefkat dolu ve destekleyici sözlerle büyüyen çocuk da adam olup babasının elini öperdi.
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Çocuklar için çok önemli

Olumsuz görüntü veya olaylar karşısında kanalı değiştirmek çocuklar için çok önemli bir mesajdır. Çocuk, “Demek ki bu yapılan yanlış!” diyebilir. Ancak aile sessiz kalırsa çocuk bunu oradaki olumsuzluklara ailenin onayı gibi algılayabilir
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst