Ahududulu Parfe

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
43
Konum
İstanbul
Ahududulu%20Parfe.jpg


MALZEMELER

450 gram ahududu
1/3 su bardağı tozşeker
2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
2 adet yumurtanın akı

HAZIRLANIŞI

Ahududuların 15-20 tanesini parfenin içine katmak ve üzerini süslemek için ayırın. Kalanları robottan geçirip püre haline getirin. Üzerine tozşeker katıp karıştırın ve bir kaba alın. Ayrı bir kapta krem şanti ile soğuk sütü çırpın ve ahududunun üzerine ekleyin. Yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpın ve ****l bir kaşıkla
ahududulu karışıma yedirin. Dilediğiniz şekildeki bir kalıba parfe karışımını boşaltın. Kenara ayırdığınız ahududuları içine ve üzerine serpin. Derin dondurucuda dondurun. Servis yapmadan önce çıkarın ve kabından kolay ayrılması için sıcak suyun içinde 1-2 dakika bekletin. Daha sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın ve dilimleyerek servis yapın
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst