Ağrıları Azaltan Egzersizler

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Ağrıları Azaltan Egzersizler

Adet ağrısından bilek ağrısına, kamburluktan bacak kramplarına kadar tüm sorunlarınız için egzersizler..

Adet ağrısı için egzersiz
Adet dönemi beş günden bir haftaya kadar süreyle karında şişkinlik, kramp oluşumu ve çeşitli ağrılara yol açabilir. Bu dönemde vücudunuz "prostaglandin" adında bir hormon salgılar, işte bu hormon rahimdeki kasılmaların sebebidir. Pelvik ve karın kasları üzerine yoğunlaşıp esneme egzersizleri yaparak adet dönemi ağrılarının şiddetini hafifletebilirsiniz.

1- Dizleriniz hafif kırık, ayaklarınız yere düz basacak şekilde sırtüstü yatın.
2- Kalça ve karnınızı sıkın ve bu arada sırtınızın üst kısmını düzleştirin.
3- Bu pozisyonda beşe kadar sayın ve nefes alıp vermeyi ihmal etmeyin.
4- Yavaşça gevşeyin, nefes alış verişinizi düzenleyin ve sonra bu hareketi 10-15 kez tekrarlayın. Hareketi yaparken midenizin üstünde baskı hissetmiş olmanız gerekir. Böylece sırtınız da esnemiş olur.


Bilek ağrısı için egzersiz
Bilgisayarın yoğun olarak kullanılması sonucunda bilek ağrıları da hızla artıyor. Ekran başında çok çalıştığınız akşamlarda bileklerinizin ağrımasından şikayetçiyseniz buna karşı egzersiz yapmalısınız. Bilek ağrılarının bazıları da düşme sonucunda oluşabilir. Çünkü düşme sırasında bilekten destek alınır ve bu da ciddi bir travmaya sebep olabilir. Bu tür sakatlanmaların iyileşmesi uzun sürer. Uzmanlar böyle durumlarda bilek kısmındaki kan dolaşımını hızlandıracak bazı özel egzersizler öneriyorlar.

1- Ellerinizi yumruk haline getirin ve sağa doğru döndürün.
2- Bu hareketi 10 kez tekrar edin ve sonra yönü değiştirin.
3- Ellerinizi açın ve parmaklarınızı olabildiğince esnetin. Egzersizi her iki elinizde de üç kez tekrar edin.

Sırt ağrısı için egzersiz
Sırt ağrıları kadınlar arasında çok yaygın. Kapasitenin üzerinde yapılan ağırlık egzersizleri, ağır taşıma ve tüm gün bilgisayar başında yanlış oturma bu ağrıların sebepleri arasındadır. Uzmanlar sırt ağrılarına karşı dönme egzersizini öneriyorlar. Bu ağrıların oluşmaması için önlem almak isti¬yorsanız hareketleri haftada bir ya da iki kez tekrarlayabilirsiniz.

1- Düz bir şekilde sırtüstü yere yatın, omuzlarınız da yere temas etsin.
2- 90 derecelik açıyla dizlerinizi kırın ve sonra bacaklarınızı sağ tarafa doğru olabildiğince yatırın.
3- Daha sonra bacaklarınızı açıp ileri doğru esnetin ve sırtınızın alt kısmının rahatladığını hissedin.
4- Bir dakika süreyle bacaklarınız açık şekilde bekledikten sonra aynı hareketi sol tarafa doğru tekrar edin. Hareketi üç set yapabilirsiniz.

Kambur bir duruşa mı sahipsiniz?
Omuzlarınızı gevşetin ve boynunuzu yukarı doğru esnetin. Özellikle gergin olduğunuz zamanlarda omuzlardaki kaslar çok sıkışır ve hareket etmenizi dahi zorlaştırırlar. Bu kasılmalardan kurtulmak için her gün düzenli olarak esneme egzersizlerinin yapılması şart. Ağrılar omzunuzun arka tarafındaysa omzun ön tarafının esnetilmesi daha iyi sonuç verir (1. egzersiz). Omuz ağrısı başa yakın kısımdaysa ikinci egzersizi yapmalısınız.

1- Kollarınızı öne doğru uzatın. Sağ elinizle sol dirseğinizi tutun. Sol elinizle sağ dirseğinizi tutun. Öne doğru uzanın.
2- Bu şekilde 20 saniye kalın ve aynı hareketi diğer kolunuzda da tekrarlayın.
3- Dik bir şekilde oturun, nefes alın ve omuzlarınızı arkaya doğru atın.
4- Nefes verirken kol ve omuzlarınız arasında bir esneme hissedene kadar kollarınızı olabildiğince yukarı doğru kaldırın.
5- Bu pozisyonda beş saniye kalın ve egzersizi üç kez tekrarlayın.

Bacak krampları için egzersiz
Bacağa giren kramplar spor yaparken, özellikle de yüzerken tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Kramp oluşumunun kesin sebepleri bilinmiyor ama susuzluk ve vücuttaki tuz dengesinin bozulması en yaygın nedenler arasında. Bu nedenle esneme egzersizleri yapmak çok önemlidir. İki ayak da ileriyi işaret eder şekilde bir adımı öne atıp dizlerinizi kırarak durun. Arka taraftaki bacağınızı düzleştirin ve baldırınızı esnetin.


alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst