Afyon Lokumu

N

nuran34

Misafir
lokum1.jpg

Malzemeler
1 litre süt 3 kahve fincanı un 3 kahve fincanı şeker 1 paket vanilya 1 paket damla sakızı 100 gr. margarin Ortasına ve üzerine koymak için
yeterince antep fıstığı ve hindistan cevizi Ortasına koymak için
1 paket Dr. Oetker Krem Şanti 1 çay bardağı süt
Hazırlanışı21.01.2011
Süt, şeker ve unu iyice karıştırıp ağır ateşte pişiririz. Sonrasında vanilya margarin ve dövülmüş damla sakızını ekleriz, margarin eriyince ateşten alır ve mikserle yaklaşık 15 dakika çırparız. Sonrasında dikdörtgen şeklindeki fırın tepsimize bol hindistan cevizi yayar ve hazırladığımız muhallebiyi üzerine düzgün bir şekilde dökeriz. Muhallebimiz soğuduktan sonra 1 çay bardağı süt ile krem şantimizi hazırlarız ve muhallebimizin üzerine döker buzdolabında bekletiriz.

Servis yapacağımız zaman arasına ister bütün fıstık ister dövülmüş fıstıklarımızı ekler ve rulo halinde katlarız. Son olarak da rulolarımızın üzerine (isteğe bağlı olarak) dövülmüş antep fıstığımızı yayarız.



Afiyet Şeker Olsun...





NOT:

-Muhallebimizi fırın tepsisine yayarken ne kadar ince olursa o kadar güzel olur.

-Muhallebimiz buzdolabında 1 gece bekletilirse katlaması daha kolay oluyor.
:findikim:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Paylaşım için teşekkürler bu arada gerçek resmini ekledim çünkü diğeri tarife uymuyordu :panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst