Aerobikten Sonra Ağırlık Çalışması Yapılır Mı?

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Soru: Ben 45 yaşındayım ve sekiz az önce rahmimi ameliyatla aldırdım. En sonunda kendimi kaldırabildim ve videodan aerobik ve step yapmaya başladım, bir de kasetlerde ağırlık çalışması yaptım. Kasetler çoğunlukla karın ya da kalça, bacak ve baldır çalışmaları içeriyor. Her gün videolu aerobik çalışmalarından sonra ağırlık çalışması yapabilir miyim? Bu kiloyu gerçekten vermek istiyorum! Lucia

Cevap: Lucia, böyle istikrarlı bir şekilde çalışmaya başlaman harika. Aerobikten sonra ağırlık çalışmak da gayet güzel. Aerobik ağırlık çalışması için çok iyi bir ısınma ve ağırlıklarla çalışırken yağ yakmaya devam edeceksin, gerçi sadece aerobikle olacağından daha yavaş bir oranda olacak.

Birbirini izleyen günlerde aynı ağırlık kaldırma çalışmalarını yapmaktan kaçın. Çalıştırdığın kas grubunun dinlenip güçlenmesi için güç egzersizleri arasında en azından bir gün dinlenme gerekir. Bu yüzden her gün aynı egzersizleri yapma. Ağırlık çalışmalarını göğüs ve sırt egzersizlerini bir gün, omuz ve kol egzersizlerini ertesi gün, sırttan göğse ve sırt egzersizlerini üçüncü güne böl. Böylece kas gruplarını tekrarlamadan her gün ağırlık çalışabilirsin.
Daha sert çalışmak için, programına ellerinde dambıllar varken çömelme ve hamle gibi bacak egzersizlerini de katabilirsin. Bunarlı da tape’in bu kas gruplarını vurgulamadığı günlere denk getir. Bu bağlılığın için seni kutluyorum, kolay bir iyileşme dönemi olmadığını farz ediyorum. Sıkı çalışmaya devam edin!



alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst