Açma Marmelatı(resimli)

E

esmanur

Misafir
[SIZE="4" i] için Malzemeler :

* 1/2 kg kuru kayısı
* 2 su bardağı su
* 2 su bardağı şeker
* 2- 3 diş karanfil

Açma Marmelatı
yemeğinin hazırlanışı:
Öncelikle kayısı ayıklanıp iki-üç kez soğuk suyla yıkanır.Tekrar kururken içinde kalan toz ve benzeri şeylerden şişerek arınması için kaynara yakın su konularak yarım saat kadar bekletilir ve yeniden yıkanır. Bir tencereye alınan kayısılara iki bardak su konularak kaynamaya bırakılır.Karanfil atılır.Kaynama başlayınca ocak kısılarak kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Şeker ilave edilir ve arasıra karıştırılarak yaklaşık 20- 25 dakika pişirilip sıcakken kavanozlara konup ağzı sıkıca kapatılır.Afiyet olsun.
1734.jpg

için Malzemeler :

* 1/2 kg kuru kayısı
* 2 su bardağı su
* 2 su bardağı şeker
* 2- 3 diş karanfil

Açma Marmelatı
yemeğinin hazırlanışı:
Öncelikle kayısı ayıklanıp iki-üç kez soğuk suyla yıkanır.Tekrar kururken içinde kalan toz ve benzeri şeylerden şişerek arınması için kaynara yakın su konularak yarım saat kadar bekletilir ve yeniden yıkanır. Bir tencereye alınan kayısılara iki bardak su konularak kaynamaya bırakılır.Karanfil atılır.Kaynama başlayınca ocak kısılarak kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Şeker ilave edilir ve arasıra karıştırılarak yaklaşık 20- 25 dakika pişirilip sıcakken kavanozlara konup ağzı sıkıca kapatılır.Afiyet olsun. alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst