AçMa BÖREK

N

nuran34

Misafir
Malzemeler

4 Su bardağı un
2 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı süt
1 yumurta sarısı
250 gr eritilmiş margarin
Tuz
İç Malzeme İçin:
1 kg pırasa
250 gr kıyma
2 Çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydonoz
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı
•Pırasayı ayıklayıp ince ince dilimleyin.
•2 kaşık margarini tavada eritip pırasaları 3-4 dakika kavurun.
•Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
•Tuz karabiber ve kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
•Unu derin bir kaba alın.
•Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta tuz yoğurt sıvıyağ kabartma tozu ve sütü ilave edin.
•Hamurun kıvamını bulması için gerekirse biraz un ekleyebilirsiniz.
•Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayın ve tabak büyüklüğünde açın.
•Her hamuru eritilmiş ılık margarinle yağlayın.
•Hamurların dört kenarını ortada birleştirip kare haline getirin.
•Bu işlemi diğer hamurlara da uygulayın.
•Kare hamurları tekrar unlayıp merdane ile dikdörtgen şeklindw açın.
•Uzun kenarlarına pırasalı karışımdan yayıp rulo yapın.
•İki ucunu içeriye doğru kıvırıp açma şekli verin.
•Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
•Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
•Sıcak servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst