Acılı makarna

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
039D3A96785D5143A7993D1Dy.jpg


MALZEMELER
* 1 yemek kaşığı margarin
* 1 adet soğan
* 1 adet kabak
* 2 diş sarımsak
* 2 su bardağı domatesli burgu makarna
* 2 çorba kaşığı domates püresi
* 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
* Pul biber
* Tuz

Makarnayı bol suda 8-10 dakikada haşlayıp, süzün. Ardından 1 kaşık yağ ile sote edin. Tavaya soğan rendesi, domates püresi, pul biber, küçük doğranmış kabakları ve sarmısakları koyup içine bir tutam tuz ilave edin. Tavanın kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirin. Makarnayı süzdükten sonra soğuk sudan geçirmeden servis tabağına alın. Hazırlanan sıcak salçayı üstüne döküp servis yapın.
 

deffne

Yeni Üye
Katılım
20 Eylül 2011
Mesajlar
26
Tepki
12
Puan
3
Yaş
43
Konum
istanbul
Ben çok seviyorum bu makarna olayını, buda yine harika bir tarif ellerinize sağlık.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst