Acılı Azeri mantısı
Hamuru için
1 yumurta
Tuz
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
İçi için
300 gr kıyma
1 adet soğan
Karabiber
Kuru reyhan
Tuz
Sosu için
1 çorba kaşığı acı toz biber
2 kaşık tereyağı
3 bardak et suyu
Yapılışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur, açılır ve küçük karelere ayrılır. İçi için kıyma rendelenmiş soğan ve baharatlarla harmanlanır. Küçük hamur parçalarının içine birer parça kıymalı içten koyularak kapatılır. Et suyu kaynatılır ve mantılar haşlanır. Suyu süzülmeden ayrı bir tavada tereyağı biber ile kızdırılır ve mantıların tenceresine dökülür. Sulu olarak sıcak sıcak servis edilir.
Alıntıdır...