Acılı Azeri mantısı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
122579.jpg


Acılı Azeri mantısı

Hamuru için
1 yumurta

Tuz

1 çay bardağı süt

Aldığı kadar un

İçi için
300 gr kıyma

1 adet soğan

Karabiber

Kuru reyhan

Tuz

Sosu için
1 çorba kaşığı acı toz biber

2 kaşık tereyağı

3 bardak et suyu

Yapılışı:

Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur, açılır ve küçük karelere ayrılır. İçi için kıyma rendelenmiş soğan ve baharatlarla harmanlanır. Küçük hamur parçalarının içine birer parça kıymalı içten koyularak kapatılır. Et suyu kaynatılır ve mantılar haşlanır. Suyu süzülmeden ayrı bir tavada tereyağı biber ile kızdırılır ve mantıların tenceresine dökülür. Sulu olarak sıcak sıcak servis edilir.

Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Kendime yasak koyuyorum bu bölümlere uğramıycam ya canım çekti :ilknur:
 

Ahududu

Daimi Üye
Katılım
20 Temmuz 2010
Mesajlar
352
Tepki
392
Puan
63
Konum
Kayseri
Hemen hemen kayseri mantısıyla aynı tek fark et suyunda haşlanması
Bana mantı göstermeyin ya :lululu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst