Acem Pilavı

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
43
Konum
İstanbul
acem_pilavi_tarifleri.jpg
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı kakule
500 gram kuşbaşı koyun eti
2 adet yemeklik doğranmış soğan
3 su bardağı kaynamış et suyu
6 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı dolmalıkfıstık
1 tatlı kaşığı tarçın • Tuz
Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil
Yeteri kadar su

HAZIRLANIŞI
Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat edip bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın. Kuşüzümlerinin saplarını temizleyip, şişmesi için, yarım saat ılık suda bekletin. Kakulelerin kabuklarını ayırıp, tohumlarını havanda dövün.Geniş bir tencerede önce tereyağının yarısını eritin ve eti kavurun. Et, suyunu bırakıp tekrar çekince, soğanı ekleyin.Hafif tuzlayın ve pembeleşene dek kavurun. Tencereye 1 su bardağı su ilave edin. Etin suyunu arada bir kontrol edip yumuşayıncaya dek, kısık ateşte 45 dakika pişirin. Et pişince tencereden alıp fazla suyunu süzün ve pilavı pişireceğiniz yayvan bir tencereye aktarın. Üzerine pirinç ve et suyu hariç kalan malzemeyi katıp, karıştırın. Yıkanmış pirinci etin üzerine döküp yayın ve hiç karıştırmadan kaynamış et suyunu ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte, pirinç suyunu çekene dek pişirin. Pilavı ateşten alın, tencerenin ağzını bezle ya da kağıt havluyla örtün ve kapağını sıkıca kapatıp 20 dakika demlendirin. Servis tabağına ters çevirip, sıcak servis yapın.

 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
hımm Su Acem Pılavı Bu Deemk Nefıs Bırseye Benzıyo.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst