Acaba kararım doğru mu?

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
11.12.2009Acaba Kararım Doğru mu?
Evlilik yolunda adım atıldığında, nikah tarihi yaklaştıkça, insanda bir panik duygusu ve stres başlar. Acaba verilen karar doğru mudur?




Acaba Kararım Doğru mu?
Evlilik, aşık olduğunuz kişi ile bir ömür boyu yan yana olmak için verilen bir sözdür. Bu yola çıkmaya karar verdiğinize göre, çok mutlu olmalısınız. Ancak kendinizle baş başa kaldığınızda, büyük bir stres ve panik içinde olduğunuzu fark ettiniz. Hatta sorunun kendinizde olup olmadığını bile düşünmüş olabilirsiniz.

Kendinizi sorgulamayı bırakın çünkü bu hissettikleriniz son derece doğaldır. Evlilik peşinde birçok sorumluluğu da getirir. Kurmaya çalıştığınız yuva, pembe panjur ve bahçesindeki çocuk düşlerinden daha gerçekçi bir olgudur. Zaman yaklaştıkça bunun daha çok farkına varırsınız.

Evlilik gibi resmi ve ciddi bir kuruma adım atan herkes, başarısızlık hissiyle karşılaşır. Cebimizde hep bir becerememek endişesi taşırız. O güne kadar ileriye dönük planlar, hafta sonu yapılacaklarla sınırlıyken, bir anda bütün ömrün programını yapmak kolay değildir.

Bütün hepsinin dışında, kendi ailenizin nasıl bir yapıya sahip olduğunun da çok büyük önemi vardır. Eğer çocukluk anılarınızda bol kahkaha ve mutluluk varsa, sizin evliliğe yaklaşımınız elbette daha farklı olacaktır. Oysa tüm çocukluğunu evdeki kavgalara şahit olarak geçirmiş birinin, evliliğe adım atacak kadar cesaretlenmiş olması, alkışı hak eder. Çocukların ailelerini rol model olarak aldığını düşünürsek, hatalı davranışlarda bulunan ebeveynlerle büyüyen birinin, kendisinin de sonunda o noktaya geleceği kaygısını taşımasını anlayışla karşılamak gerekir.

Geçmişte yaşanılanları değiştirme şansımız olmadığına göre, eğer yaşadığınız paniğin içinde ailenizin etkisi varsa, kendiniz için bu durumu avantaja çevirebileceğinizi düşünün. Size göre yanlış ve hatalı olan bütün davranışlar, evliliğinize kılavuzluk edecektir. Yapmanız ve yapmamanız gerekenleri öğrenebileceğiniz daha iyi bir yer yoktur.

İnsanın hayalleriyle, karşılaştıkları birbirini çoğu kez tutmaz. Ancak bu, kadere teslim olup, her şeyi akışa bırakmak anlamına da gelmemelidir. Öncelikle sevdiğiniz bir insanla hayatınızı birleştirmek üzere olduğunuz için şanslı olduğunuzu bilin. Düğününüzü, gelinliğinizi, müstakbel eşinizi bir daha düşünün. Nikahınızın olacağı anı gözünüzde canlandırın. Bakın, yüzünüzde bir tebessüm oluştu.

Mükemmel ilişki diye bir şey yoktur. Mükemmel eş de yoktur. Tıpkı sizin de kusursuz olamayacağınız gibi! Bu yüzden evliliğe fazla beklenti ile girmeyin. Sevdiğiniz insanla bir yol arkadaşlığına başladığınızı, bu yolu birlikte yürürken mutlaka taviz vermek zorunda kalacağınızı, fedakarlık yapmanız gerekeceğini bilin. Evlilik iyi ve kötü günlerin toplamından oluşacaktır. Kendinizi ne kadar gerçekçi olana hazırlarsanız, evliliğiniz de o derece başarılı yürüyecektir. Yaşadığınız paniğin doğal olduğunu kabul edin. Bunu sizden önce evlenenler de hissetmişti. Bu duygunuz birlikteliğinizle veya seçiminizle ilgili değil. Sadece bilmediğiniz bir ortam sizi tedirgin etti ama unutmayın, nikah günü gelip, bembeyaz gelinliği giydiğinizde, bu endişelerden eser kalmayacak. Kalbinize güvenin, o size doğru yolu gösterecektir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst