A vitamininin faydaları

yeşil

Daimi Üye
Katılım
10 Ekim 2008
Mesajlar
1.366
Tepki
903
Puan
113
Konum
ıstanbul
A vitamininin ciltte mucizeler yarattığı uzun zamandır biliniyor. Yıllardır, akneli veya güneşten hasar gören ciltler, A vitamini ve onun Betakaroten, Treitonin, Retinol gibi türevleri ile tedavi edilir. Son yıllarda cilt kanserleri de A vitamini ile tedavi ediliyor ve çok başarılı sonuçlar alınıyor. Bu etkin antioksidanlar cildimizi güneşin zararlı ışınlarının tahribatından korur. Yani güneşe fazlasıyla maruz kaldığımız yaz ayları boyunca, A vitaminine ağırlık vermemiz çok yararlıdır. Ultraviyole radyasyonu vücudumuzdaki A vitamininin azalmasına yol açar. Yani kayıpları yerine koymamız, UV ışınlarına karşı tedbiri artırmamız gerekli. Kremlerde, güneş sütleri ve yağlarında kullanılan A vitaminleri cildimize yararlıdır. Ama bu vitaminin ağızdan alınması daha farklıdır.

Cilt kanseri

Arizona'da Kanser Araştırmaları Kliniği, ilginç veriler yayınladı. Ağızdan verilen yüksek dozda A vitamini ile cilt kanserine dönüşebilecek oluşumlarda risklerin ciddi boyutlarda azaldığını gösteren incelemeler yaptı. Yüksek dozda A vitamini verilen hastalarda yüzde 65 ile yüzde 81 oranında iyileşme izlendi. Bu tedavilerde önemli yan etkiler görülmedi. A vitamini önemli bir antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artırır. Bizi özellikle cilt kanserinden ve kalp hastalıklarından korur. A vitamini eksikliğinde gece körlüğü baş gösterir. Bu vitamin yağda eridiği için yemeklerle birlikte alınması daha yararlıdır. Ancak fazlası vücutta depolanır ve zararlı bir hale dönüşür. Deriyi kalınlaştırır veya zehirlenmelere neden olabilir. Fazla içki ve sigara içenler, A vitaminine karşı daha hassastırlar. A vitaminini doğal kaynaklardan alırsak, bu tehlikelerden bahsedemeyiz.

Turuncu gıdalar

A vitamininin değişik bir formu 'betakaroten'dir ve A vitamini kadar etkilidir. Zaten karaciğerimiz onu gerektiğinde A vitaminine dönüştürür. Bunların toksik etkisi yoktur. Ancak çok yüksek dozda alındığında cildimizde sarı-turuncu bir renk değişimi meydana gelir. Özellikle el ve ayaklarda… Ancak bu doz aşımına ulaşmak kolay değildir. A vitamininin en zengin kaynakları süt, peynir, yumurta sarısı ve karaciğer gibi hayvansal gıdalardır. Ayrıca meyve ve sebzelerden de A vitamini alabiliriz. Çünkü tüm sarı, turuncu, koyu yeşil renkteki sebze, meyve ve tahıllara rengini veren maddeler, vücudumuzda A vitamininin bir formuna dönüşürler. Patates, kabak, ıspanak, brokoli, havuç, kayısı, portakal, şeftali ve kavun
 
OP
yeşil

yeşil

Daimi Üye
Katılım
10 Ekim 2008
Mesajlar
1.366
Tepki
903
Puan
113
Konum
ıstanbul
arkadaşlar ben a vitamın alıyorum faydasınıda gordüm ciltte tazelık farkedıyor (a vikap ) kullanmanızı tavsiye ederim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst