76 yaşındaki Erol Günaydın'ı ikinci kez askere çağırdılar!

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
9FEB65EB7D1D0A428AED6883r.jpg


Tiyatronun duayenlerinden 76 yaşındaki Erol Günaydın'ın evine, asker kaçağı olduğuna dair bir belge gönderildi. Askerliğini tam 46 sene önce Ağrı'da yaptığını belirten sanatçı, "Bu, çok komik bir durum. Tıpkı Aziz Nesin öykülerine benziyor. Şaka gibi" dedi..

Tiyatrocu Erol Günaydın'ın Nişantaşı'ndaki evine, askerliğini yaptıktan tam 46 sene sonra asker kaçağı belgesi geldi! Beşiktaş Askerlik Şubesi tarafından gönderilen belgede, 'Yapılan incelemeye göre askerlik yapmadığınız tespit edilmiştir' ifadesine yer verildi. Belgede ayrıca, ünlü sanatçının yoklama kaçağı olarak göründüğü ve askerliğini yaptığına dair bir belgeyle en geç bir ay içinde şubeye başvurmaması halinde, yoklama kaçaklığından aranacağı belirtildi.

BANA ACIMI UNUTTURDU!
Komedi rollerinin aranan aktörü olarak tanınan Günaydın, başına gelen bu ilginç olayla, hayranlarını bir kez daha güldüreceğini söyledi: "Bu belge elime, Suna'yı (Pekuysal) kaybetmenin üzüntüsü içindeyken geçti ve tüm üzüntüm kayboldu. Sürekli bu durumla dalga geçiyorum. Şubeye telefon edip, 'Ben her gün televizyonlardayım' dedim. Beni yoklama kaçağı olarak arıyorlar. Geçirdiğim ameliyatlardan sonra ölseydim, mezarda arayacaklardı demek ki!"

YİNE GİDEBİLİRİM!
Askerliğini 1960'da Ağrı Diyadin'de yedek subay öğretmen olarak yaptığını belirten ünlü sanatçı sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben askerliği severek yaptım. İşe yarasam, yine yaparım bu vatan için. Halim Aziz Nesin öykülerine döndü. İşadamları Mehmet Üstünkaya ve Hikmet Sevil askerlik arkadaşım. Durumumu kanıtlayacak fotoğraflar var. Beni bu yaşta askere alırlarsa, terör kurşunlarıyla şehit olurum. İnşallah da öyle olur." Erol Günaydın, 'İki Kalas Bir Heves' adlı biyografisinde de askerlik anılarını anlatmıştı.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst