50 Yaşın Üzerindekiler İçin Makyaj Tüyoları!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
1.jpg


50 yaşının üzerindekiler için makyaj ipuçları
Pürüzsüz bir cilde makyaj yapmak her zaman daha kolaydır. Ancak yaş aldıkça, kaz ayakları ve kırışıklıklar ortaya çıkmaya başladıkça makyaj yapmakta biraz zorlanabiliriz. Bu da özgüvenimizi olumsuz yönde etkileyebilir. Ancak doğru makyaj tüyolarıyla göz alıcı görünmeniz mümkün. İşte 50 yaşının üzerindeki kadınlar için doğru makyajın ipuçları:

2.jpg


Fondöteninizi karıştırın

Yaşınıza bağlı olarak cildinizde kırışıklıklar, ton farkları ve geniş gözenekler oluşmaya başladığında kamufle etmek için daha fazla fondöten kullanmaya meyilli olabilirsiniz. Fakat bu çaba cilt kusurlarınızı daha fazla ortaya çıkarır. Bunun yerine fondöteninizi birkaç damla likit aydınlatıcı ile karıştırarak incelttikten sonra yumuşak ve yoğun bir fırçayla uygulamalısınız. Fondöteninizi yumuşattığınızda cildiniz daha nemli ve parlak görünecek.

3.jpg


Daha az kapatıcı kullanın

Göz altı kapatıcılarını uygulamak yaş aldıkça daha da zorlaşır. Bu noktada en iyi yöntem yine azaltmak. Kırışıklıklarınızın üzerinde kalın bir tabaka kırışıklıkları daha fazla ortaya çıkarır. Göz altlarınıza mümkün olabildiğinde ince bir tabaka halinde kapatıcı sürün.

4.jpg


Likit aydınlatıcı kullanın

Aydınlatıcı cildin canlı görünmesi için gerçek bir hayat kurtarıcı. Ancak olgun bir cilde sahipseniz sizin için en doğru tercih toz yerine likit aydınlatıcılar. Yumuşak bir aydınlatıcı toz aydınlatıcı gibi çizgilerin arasına girerek onları vurgulamak yerine amacına uygun hizmet verecek.

5.jpg


Parıldamak konusunda stratejik davranın

Bütün göz kapağınıza parlak bir far uygulamak yerine parıltıları sadece düz zeminlerde kullanın. Mesela göz pınarları veya göz kapağının tam merkezi. Gözünüzün diğer her yerine mat bir göz farı kullanırsanız dikkati kaz ayaklarından uzaklaştırmış olursunuz.

6.jpg


Maskarayı unutmayın

Koyu renk bir maskara göz çevrenizdeki kusurları bir perde gibi saklayabilir. Maskaranızı uygularken kirpik diplerini oldukça yoğunlaştırmalısınız. Kirpikler arasında boşluk olmamalı. Kirpik uçları ise tane tane ve uzun görünmeli.

7.jpg


Renk geçişlerine dikkat edin

50 yaş üzerindeki kadınlarda en sık rastlanan makyaj hatalarından bir tanesi yüz, boyun ve dekolte arasındaki renk farklılıkları. Makyaj yaparken yüzünüzde kullandığınız fondöten boyun ve dekolteyle de uyumlu olmalı. Hala bir renk farkı varsa boyundan aşağı yumuşak ve yoğun kıllı bir fırçayla uygulayacağınız bir bronzlaştırıcı renk boşluklarını kapatmaya yardımcı olabilir.

Milliyet
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Kadın her yaşta güzel olmanın bir yolunu illa bulur. Resimdeki teyzeler de saçlar makyajlar pek hoş olmuş he :durbun:
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Kadın her yaşta güzel olmanın bir yolunu illa bulur. Resimdeki teyzeler de saçlar makyajlar pek hoş olmuş he :durbun:
İçinden gelmesi gerek böyle şeyler ne teyzeler gördüm ben gerçekten aşırı bakımlılar çok hoşlar gerçekten yaşlanınca biz :krizz:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst