"5 malzeme 1 Tarif-Tatlılar" oylama başladı...

Hangi tarifi beğendiniz?


  • Kullanılan toplam oy
    31
  • Anket kapatılmış .

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php


:dance: "5 malzeme 1 Tarif-Tatlılar" :dance:

Yarışmamız benden kaynaklı teknik bir sorun nedeniyle biraz geç açıldı beklettiğim için özür dilerim hanımlar :tskler:


Ne demeli bilmiyorum yine birbirinden leziz tariflerle yarışmamızı açıyorum.Bildiğiniz üzere yapılan oylama sonucu 5 tane malzeme belirlendi ve o malzemeleri eksiksiz kullanarak tarifler hazırlandı şimdi size düşen en beğendiğiniz tarifi oylamak ve birincimizi belirlemek :crazy:

Mutfak perilerimizden bir isteğim var yarışma bitimine kadar kendilerini deşifre etmemelerini rica ediyorum...

Kullanılması zorunlu malzemeler : Çikolata,Yumurta,Süt,Kuruyemiş,Şanti

55:Veee İşte Adaylar 55:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
1.Aday

attachment.php


Rokoko Tatlısı

Malzemeler;
Krem şanti
Yumurta
Fındık
Süt
Çikolata sosu
Petibör
Hindistan cevizi
Çikolata kalp süsleri
Pasta süsleri

Yapılışı;
Krem şantimizi hazırlayıp buzlukta 10dakika bekletiyoruz.
Petibörleri kırıyoruz ufalıyoruz.Krem şanti beklerken çikolata sosumuzu hazırlıyoruz. İçine 1 adet yumurta kırıyoruz.Kaynatıyoruz soğumaya alıyoruz.

Şantimizi ufaladığımız petibörle karıştırıyoruz.İçine fındık atıyoruz.
Karıştırıyoruz iyice top şekline getiriyoruz ve üzerine çikolata sosunu ekliyoruz.

Üzerini dilediğimiz gibi süslüyoruz.
Afiyet olsun

attachment.php


attachment.php


attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • 3t7j9.jpg
    3t7j9.jpg
    51,2 KB · Görüntüleme: 149
  • 3t77c.jpg
    3t77c.jpg
    55,2 KB · Görüntüleme: 144
  • 3t7gk.jpg
    3t7gk.jpg
    50,2 KB · Görüntüleme: 154
  • 3t7k5.jpg
    3t7k5.jpg
    54,3 KB · Görüntüleme: 144
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
2.Aday

attachment.php


Cevizli şanti eşliğinde brownie
3 adet

1 yumurta
80 gr. bitter çikolata
1 avuç ceviz
1 paket tozşanti
1 çay bardağı süt
25 gr.tereyağ
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı un
Süs için vişne reçeli
3 tane alüminyum sufle kabı

Cevizi ezip üzerine serpmek için bir miktar ayırın.Ayrı bir yerde süt ve şantiyi çırpıp kalan cevizi içine ekleyin.Buzdolabında biraz dondurun.

Keki için tereyağ ve çikolatayı tavada eritin altını kapatın bir kasede yumurta şeker ve unu karıştırıp eriyen yağlı çikolataya ekleyin hemen hafif yağlanmış kalıplara paylaştırıp 200derecelik fırında 7 dakika pişirin fazla pişmesin içi katı olur.

Keki tabağa alıp 1 top cevizli şanti dondurmasını koyun ceviz serpip vişne reçeli ile süsleyin.Afiyet Olsun

attachment.php


attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • 3458 040.jpg
    3458 040.jpg
    59,4 KB · Görüntüleme: 644
  • 3458 045.jpg
    3458 045.jpg
    53 KB · Görüntüleme: 649
  • 3458 035.jpg
    3458 035.jpg
    50,1 KB · Görüntüleme: 139
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
3.Aday

attachment.php


Ağlayan Kek
Kekin malzemeleri
3 yumurta
2 corba kasıgı süt
1 corba kasıgı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 su bardağı şeker
1/3 su bardagı kakao
aldıgı kadar un
önce kekin malzemelerini cırptım ve 180 derecede pişirdim. sonra cikolatalı sos hazırladım

Çikolatalı sosun malzemeleri:
2 su bardağı süt
3-4 corba kasığı şeker
1 corba kasığı un
1 corba kasıgı nişasta
bitter çikolatadan 4-5 parca kırdım icine

çikolata haric tüm malzemeleri cırptım mikserle ve ocaga koydum. kaynamaya başlayınca cikolatalarıda icine kırdım ve erittim.
en son olarak bi paket krem şanti cırptım.

Kek pişdikden sonra iki su bardağı süt döktüm üstüne sonra soğumaya bırakdım. soğdukdan sonra kekin üzerine önce kremşantiyi sürdüm sonra cikolatalı sosu döktüm ve üzerine badem ekledim ve ekstradan cikolatalı kaplerle süsledim. Afiyet olsun

attachment.php


attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • fotoraf0409.jpg
    fotoraf0409.jpg
    47,9 KB · Görüntüleme: 137
  • fotoraf0406k.jpg
    fotoraf0406k.jpg
    55,1 KB · Görüntüleme: 133
  • fotoraf0402.jpg
    fotoraf0402.jpg
    54,3 KB · Görüntüleme: 139
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
4.Aday

attachment.php



Çikolata Soslu Meyvalı Pasta

Pastamızın pandispanyası için malzemeler:
5.yumurta
5.Kaşık Şeker
5.Kaşık un
1.Paket kabartma tozu ve bir paket vanilya

Pastamızın Diğer Malzemeleri:
2.Litre süt
1.Paket kremşanti
1.yumurta 3.kaşık un 3.kaşık nişasta 2.kaşık kakao
1.kase şeker.
1.paket çikolata sos ve Bitter çikolata
Meyva olarak iki adet muz bir adet kivi 1adet armut.
1kase yeşil fıstık

Pastamızın yapılışı:
Pandispanyamızı yapmak için 5 yumurtanın önce akını ve 5kaşık şekeri mikserle kar haline gelinceye kadar iyice çırpıyoruz daha sonra yumurtaların sarılarınıda ekleyip çırpmaya devam ediyoruz yumurtalar özleşdik den sonra 5.kaşık unumuzu da ekleyip tahta kaşığımızla havalandırarak karıştırıyouz kabartma tozunu ve vanilyayı da ekledikden sonra tahta kaşığımızla iyice karıştırıyoruz yağlanmış dikdörtgen borcam kalıbımıza döküp 170 derece ısıttığımız fırında 30 dakika pişiriryoruz.

Pastamızın kreması için 1litre sütün içine 3 kaşık unu 1yumurtayı ve şekeri ve kakaomuzu ekleyip çırpıcıyla çırptıkdan sonra ocağımızda kaynayana kadar pişiriyoruz soğuması için bir kenara bırakalım ayrı bir tencereye 2buçuk bardak sütü ve çikolata sosunu ekleyip kaynayıncaya kadar pişiriyoruz kaynayan sosumuzun içine bir paket bitter çikolatamızı katıp erimesi için karıştırıyoruz.

Şantimizi şanti kabımıza katıp içine 2bardak sütü ekleyip iyice çırpıyoruz

Şimdi pastamızın yapılışına gelelim.
Pandispanya kekimizi üçe bölüyoruz alt katına kremamızı sürüp muzumuzu ve armutlarımız diziyoruz muzlarımızın üzerine yeşil fıstıklarımızdan serpiyoruz kekimizin ikinci katını ekleyip yine muzumuzu ve armutlarımız diziyoruz yine üzerine fıstıklarımızdan serpiyoruz kekimizin son katını da ekledikden sonra kremşantimizle birlikde güzelce kaplıyoruz pastamızın üzerini kivi ile süsleyip şanti torbamızla yaptığımız kalp ve kare şekillerinin içine çikolata sosumuzdan döküyoruz.Afiyet olsun
attachment.php


attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • 3458 003.jpg
    3458 003.jpg
    45,6 KB · Görüntüleme: 197
  • 3458 004.jpg
    3458 004.jpg
    59,9 KB · Görüntüleme: 138
  • 3458 005.jpg
    3458 005.jpg
    35,1 KB · Görüntüleme: 131

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
şükür kavuşturana :dance:

Ellerinize sağlık hanımlar süper tarifler çıkmış ortaya :huhuu:
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kacirdim iyimi yarismayi
saglik olsun
kücügüm migde gribi gecirdi hastanede yattik
ve hala toparlanamadik malesef :(
harika tarifler cikmis yine
süpersiniz hanimlar
ellerinize fikirlerinize saglik
basarilar diliyorum hepinizede
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst