31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.292
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
626796018666.jpg


31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın etkinlik programı açıklandı.
Konuya ilişkin açıklamaya göre, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 17-25 Kasım 2012 tarihleri arasında, Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı ve 200 etkinlik ile kitapseverlerle
buluşacak.

"Onur yazarı"nın Gülten Dayıoğlu olduğu ve ana temanın "Çocukluğum Yurdumdur. Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" olarak belirlendiği kitap fuarı, birbirinden renkli çocuk etkinliğine ev sahipliği yapacak. Fuar süresince Gülten Dayıoğlu'nun katılımıyla çocuk edebiyatı üzerine panel ve söyleşiler düzenlenecek.

HOLLANDA ONUR KONUĞU ÜLKE

Bu yıl fuarın ilk dört günü açık kalacak Uluslararası Salon'da, Hollanda, onur konuğu olarak yer alacak.

Hollanda'dan yayınevlerinin katılımıyla düzenlenecek konuk ülke etkinlikleri kapsamında, modern Hollanda edebiyatının önemli isimleri fuarın konuğu olacak.

Bunlar arasında Kader Abdollah, Muhsin Kızılkaya ile 17 Kasım Cumartesi günü, Henk Boom ise 18 Kasım Pazar günü Ahmet Ümit ile bir söyleşiye katılacak.

Ayrıca Hollanda'nın önemli illüstratörlerinden Marit Tornqvist, 17-20 Kasım 2012 tarihlerinde, çocuklara yönelik illüstrasyon atölyeleri düzenleyecek. Modern Türkiye'nin kuruluşu üzerinde yaptığı araştırmalarıyla tanınan akademisyen tarihçi Erik Jan Zürcher, 18 Kasım Pazar günü Mete Tunçay, Mehmet Alkan ve Ahmet Demirel'in katılacakları panelde konuşmacı olarak yer alacak.


Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.292
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
350063271095.jpg


31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açıldı

Fuara 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu, 40 ülkeden yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarlar katılacak.

Gülten Dayıoğlu'nun ''Onur Yazarı'' olduğu ve ana teması ''Çocukluğum Yurdumdur-Çocuk ve Gençlik Edebiyatı'' olarak belirlenen kitap fuarı, birbirinden renkli çocuk etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Fuar süresince Gülten Dayıoğlu'nun katılımıyla çocuk edebiyatı üzerine panel ve söyleşiler düzenlenecek.

Fuarın ilk 4 günü açık kalacak ''Uluslararası Salon'' kapsamında Hollanda ''Onur Konuğu'' olarak yer alacak. Hollanda'dan yayınevlerinin katılımıyla düzenlenecek konuk ülke etkinlikleri kapsamında modern Hollanda edebiyatının önemli isimleri fuarın konuğu olacak.

Yurt dışından çok sayıda yayınevi fuarın ilk dört günü 10 No'lu salonda yer alacak. Bu sene 40 ülkeden yayıncıların katılacağı uluslararası salonda, Almanya, Azerbaycan, Hollanda, Hindistan, İngiltere, İran, İtalya, İspanya, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan ve Macaristan'dan yayınevleri bulunuyor.

Ayrıca bağımsız edebiyat topluluğu LAF (Literature Across Frontiers) bünyesinde ise 24 ülkeden bağımsız yayıncı, edebiyat topluluğu ve kültür merkezi yer alıyor.

Telif Ajansları özel bölümüne ise ABD, Hollanda, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İtalya, Yunanistan, İsrail ve Lübnan'ın önde gelen telif ajanları katılıyor. Ajanslar, dört gün süresince yayıncılarla bir araya gelerek, profesyonel buluşmalar gerçekleştirecek.

Kitap fuarı, bu yıl da önemli sergilere ev sahipliği yapıyor.

Sabah

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst