3 Ünlü 3 Makyaj Taktiği

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Dünyaca ünlü yıldızların makyaj artislerinin verdikleri uygulama tüyolarını takip ederek bu görünümlere siz de kavuşabilirsiniz.

Doğal dokunuşlar

Makyaj artisti Nick Barose, Jessica Alba'nın doğal ama bir o kadar da alımlı ışıltısının inceliklerini anlatıyor.

jessica-alba.jpg


Yüz

Cildinizi renkli bir nemlendiriciyle makyaja hazır hale getirin. Ten renginizin bir veya iki renk koyusunu kullanarak yüzünüze sıcaklık katın.

T-bölgesi

Sabitleyici bir pudrayı hafifçe alnınıza, burnunuza ve çenenize uygulayarak cildin aşırı parlamasını engelleyin.

Kaşlar

Yüzünüzün şeklini ortaya çıkardığı için kaşların düzgün olması çok önemli. Yumuşak tonlara sahip bir kaş kalemi ile onları belirginleştirin. Tüylerin az olduğu kısımları dokdurmaya özen gösterin.

Gözler

Bronz renkli bir göz farını göz kapaklarınıza uygulayın. Aynı farın birkaç farklı tonunu kullanarak göz makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Kirpikler

Göz makyajınızı tamamlamak için iki kat siyah maskara uygulayın. Bu işlem için yoğun formüllü ve kirpikleri bir yandan tarayıp bir yandan onlara hacim kazandıran bir öascara seçebilirsiniz.

Yanaklar

Elmacık kemikleriniz için şeftali renklerinde allık öneren Nick, bu tonların cildinizi aydınlatacağını belirtiyor.

Dudaklar

Yumuşak formüllü ve doğal renlli bir kalemle dudaklarınız doldurun. Üzerine yine olabildiğince doğal renkli bir dudak parlatıcısı sürün.

Barose, al dudağınızın orta kısmına fazladan bir kat uygulayarak daha dolgun dudak görünümüne sahip olacağınızı belirtiyor.

Alıntıdır!
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Büyüleyici zerafet

Rihanna'yı günün hangi saatinde görürseniz görün, her zaman bakımlı olduğunu fark edeceksiniz. Molly R. Stern onun bu büyüleyici görünümüne sahip olmanın ne kadar kolay olduğunu anlatıyor.

rihanna1.jpg


Yüz

Makyajın altına mutlaka iyi bir nemlendirici uygulamak gerekir. Yağlı bir cilt yapısına sahipseniz yağsız bir formül tercih etmeye özen gösterin.

Fondöten

Hafif formüllü bir fondöten cildinizdeki renk farklılıklarını kolayca giderecektir. Nemlendirici özelliğe sahip ve suya karşı dayanıklı bir ürün makyajınızın gece boyunca kalıcı olmasını sağlar.

Yanaklar

Elmacık kemiklerinizin üzerine allık uygulayarak masım bir görünüm sağlayabilirsiniz. Stern, uygulama yaparken orta ve yüzük parmaklarınızı kullanmanın doğru olduğunu belirtiyor.

Gözler

Göz renginizi ortaya çıkaracak tonlar kullanmaya özen gösterin. En açık renkli göz farıyla tüm göz kapağınızı kaplayın.

Bir ton koyusunu iç kısımda kalan köşeye uygulayın. Üçüncü rengi gözün katlandığı kısma, en koyuyu da kirpik çizgisine sürün. Siyah göz kalemini gözün iç kısmına çekin.

Kirpikler

Kirpiklerinize herhangi bir şey uygulamadan önce iyice kıvrıkolduklarından emin olmalısınız. Özellikle de dış kenarlara odaklanmanızda fayda var.

Dudaklar

Pürüzsüz olmalarını sağlamak için dudaklarınıza aydınlatıcı bir baz uygulayın. Ardından dore tonları içeren bir dudak parlatıcısı ile dudaklarınızın göz alıcı havaya kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Yumuşak dudaklar

Cameron Diaz çok özenilmemiş gibi duran görünümleri çok iyi taşıyor. Makyaj uzmanı Tina Turnbow, Cameron'un bu doğal görünümünün sırlarını veriyor.

cameron-diaz.jpg


Yüz

Porselen bir yüze sahip olmak için cilt rengini eşitleyecek ve hafif formüle sahip renli nemlendiriciler uygulamalısınız.

Kapatıcı

Göz altınıza ve sivilcelerinize uygulayacağınız kapatıcının kremsi bir formüle sahip olmasına özen gösterin. Ürünü keskin hatlara sahip, sert bir fırça kullanarak uygulayın. Ardından hafif parmak dokunuşlarıyla kapatıcıyı yayın.

Yanaklar

Parlak ve doğal bir görünüme sahip olmak için yanaklarınıza jel bazlı bir ürün uygulayabilirsiniz. Az miktar kullanarak sağlıklı bir görünüme kavuşmanız mümkün.

Gözler

Gözlerinizde parlak bir etki yaratmak istiyorsanız simli göz farlarını tercih edebilirsiniz.

Kirpikler

Göz makyajının en önemli kozmetik ürünü olan maskaranın, bakışlara parlaklık kazandırması oldukça önemli. Kirpiklerinizi kavrayarak daha uzun görünmelerini sağlayan ürünlere öncelik verin.

Dudaklar

Dudaklarınıza doğal, cilt renginize yakın bir renk uygulayın. Tina'nın favorisi, Nars'ın Lipstick in Love Devotion ruju. Turnbow, besleyici özelliklere sahip ve dayanıklı bu rujun sade ve dayanıklı bu rujun sade ve hoş bir görünüm yarattığını belirtiyor.

Alıntıdır!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst