incitanemtuana
Daimi Üye
KADAYIFLI SÜPRIZ SEKERPARE
Malzemeler:
500gr tereyagi
2adet yumurta(biri bütün digeri sade sarisiyla eklenilcek)kalan beyazida üstüne sürülcek
1cay kasigi kabartma tozu
aldigi kadar un
Ici icin:
1avuc kadar taze kadayif
ve cekilmis ceviz
Serbeti icin:
1litre su
1kg toz seker
ve bir kac damla limon suyu
Hazirlanisi:
öncelikle serbet kaynamaya brakilir
kaynayinca bir kac damla limon suyu eklenip
sogumasi icin kenara alinir
derin bir kapta
oda sicakliginda yumusamis tereyagi ve yumurtanin bir bütünüyle sade sarisi konulup birbirine yedirilir
daha sonra azar azar un ve kabartma tozu eklenip kulak memesi yumusakliginda yogrulur
ici icin ceviz rondodan gecirtilir ama toz gibi olmasin biraz dirili kalsin
taze kadayifta bicakla kesilir ufalansin diye
hamurdan cevizden büyük parcalar kopartilip avucunuzun icinde cukur bir sekil verip icine kadayifli harctan konur ve kapatilip yuvarlanir elle
üzerine ayirdigimiz yumurta aki sürülür fircayla ve kadayifli harca batirip tepsiye dizilir
önceden isitilmis 200derecelik firinda kizarana kadar pisirilir
firindan cikardigimiz sekerpareler bir güzel serbetlenir
tatli sicak
serbet soguk olmalidir
AFIYET OLSUN
tatlima oy veren herkeze tüm kalbimle tsk ederim
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler:
500gr tereyagi
2adet yumurta(biri bütün digeri sade sarisiyla eklenilcek)kalan beyazida üstüne sürülcek
1cay kasigi kabartma tozu
aldigi kadar un
Ici icin:
1avuc kadar taze kadayif
ve cekilmis ceviz
Serbeti icin:
1litre su
1kg toz seker
ve bir kac damla limon suyu
Hazirlanisi:
öncelikle serbet kaynamaya brakilir
kaynayinca bir kac damla limon suyu eklenip
sogumasi icin kenara alinir
derin bir kapta
oda sicakliginda yumusamis tereyagi ve yumurtanin bir bütünüyle sade sarisi konulup birbirine yedirilir
daha sonra azar azar un ve kabartma tozu eklenip kulak memesi yumusakliginda yogrulur
ici icin ceviz rondodan gecirtilir ama toz gibi olmasin biraz dirili kalsin
taze kadayifta bicakla kesilir ufalansin diye
hamurdan cevizden büyük parcalar kopartilip avucunuzun icinde cukur bir sekil verip icine kadayifli harctan konur ve kapatilip yuvarlanir elle
üzerine ayirdigimiz yumurta aki sürülür fircayla ve kadayifli harca batirip tepsiye dizilir
önceden isitilmis 200derecelik firinda kizarana kadar pisirilir
firindan cikardigimiz sekerpareler bir güzel serbetlenir
tatli sicak
serbet soguk olmalidir
AFIYET OLSUN
tatlima oy veren herkeze tüm kalbimle tsk ederim