2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

glymrk

Daimi Üye
Tepki
410
Verdi ve çok rahattım 3-4 gün huzur içindeydim.
Pazar günü akşam yatağa yattım tam uyuyorum kendi kusmuğumla boğulurken uyandım lavaboya koştum bir yandan böğürüyorum bir yandan altım şırıl,şırıl akıyor
miğdem yemeği hazmedememiş neyse bu sabaha kadar devam etti
En son banyoya oturup ağladım eşimde bana bakıyor şaşkın,şaşkın işe gitme rezil olursun dedi kusarken altına yaparsan :sinifsinif:
Tam bir rezillik :uzgun:

yaaaaa doğuma daha çok vaaaaaar..
bende hayırlısı neyse o olsun diyorum valla.. napim artık..

sevgiso

Aktif Üye
Tepki
219
allahım hepimiz için hayırlı olanı versin bakalım daha önümüzde üç ay var neler olcak neler bitcek zamanında mı olcak erken mi olcak insan kendini şartlandırmamalı şu bu diye

elmakurdumusun

Daimi Üye
Tepki
295
ben normal doğum karşıtı biri değilim ama öyle internet dolaşan güzel doğum hikayelerfalan okuyupta kendini adepte etmek falan faso fiso hikayeler ben herşeyin gerçeğini gördüm yani beni ilk doğumumda sezeryan için ne kadar korkuttular yok dikişlerimden kaç gün aya kalkamıycakmışış yok her soğukt yamurda dikişlerim sızlıycakmış hepsi kulaktan dolma gerçeği olmayan sözler ben hemen ayağa kalkmıştım.ona bakarsanız bazı kişilerde nornal doğumdan sonra 15 gün altlarına deniz simiti koyarak oturmak zorunda kalıyorlar benim anlattıklarım gerçek gözle görülmüş olaylar.Bazen ıkınamıyor ve bebeğin o çıkımda her kaldığı dk beyni oksijensiz kalıyor ve zarar görebiliyor o yüzden insan kendisi doktoru ile birlikte karar vermeli doğum şeklini bu çok önemli sonuçta ben tecrübelerime dayanarak konuşuyorum

Bence bu konuda çok fazla şey bilmemek ve konuşmamak en iyisi
Herşeyi akışına bırakmalı insan ben ilk doğumumda 18 yaşındaydım doğumun d sini bilmezdim erken ve normal doğum yaptım.
Çok şey bilmediğim içinde kolay oldu :)

sevgiso

Aktif Üye
Tepki
219
doğum beni nerde yakalıcak acaba bazı kadınlar hastanenin önünde sedyede doğuruyolarmış benim eşim att kaç kere doğum yaptırmış kordon bile kesmişligi var :cokkomik:

dmlonr

Daimi Üye
Tepki
316
ben normal doğum karşıtı biri değilim ama öyle internet dolaşan güzel doğum hikayelerfalan okuyupta kendini adepte etmek falan faso fiso hikayeler ben herşeyin gerçeğini gördüm yani beni ilk doğumumda sezeryan için ne kadar korkuttular yok dikişlerimden kaç gün aya kalkamıycakmışış yok her soğukt yamurda dikişlerim sızlıycakmış hepsi kulaktan dolma gerçeği olmayan sözler ben hemen ayağa kalkmıştım.ona bakarsanız bazı kişilerde nornal doğumdan sonra 15 gün altlarına deniz simiti koyarak oturmak zorunda kalıyorlar benim anlattıklarım gerçek gözle görülmüş olaylar.Bazen ıkınamıyor ve bebeğin o çıkımda her kaldığı dk beyni oksijensiz kalıyor ve zarar görebiliyor o yüzden insan kendisi doktoru ile birlikte karar vermeli doğum şeklini bu çok önemli sonuçta ben tecrübelerime dayanarak konuşuyorum

katılıyorum canım neyse herkesin kendi kararı insallah hepimiz çoook rahat doğumlar yaparız.. bu arada bişi sormuştum ama alıntılar karışınca diikatini çekmemiş olabilir. İlk bebeğini kaçıncı haftada dünyaya getirdin? Yani sezeryan için ne zaman alıyolar benim bilgim doğru mu? 38.hafta?

arslananası

Aktif Üye
Tepki
204
Herşeyi akışına bırakmalı insan ben ilk doğumumda 18 yaşındaydım doğumun d sini bilmezdim erken ve normal doğum yaptım.

geçen ay inanılmaz bir diş ağrısı yaşdım. salonda sabaha kadar volta attım, ağladım, küfrettim. sabahı nasıl ettim bilmiyorum. inanılmaz bir acıydı. hiç bir acı böyle olmazdı. anneme sordum: kıyaslarmısın dedim diş ağrıısıyla doğum sancısını. direk dedi ki; doğum sancısı daha sert bir acı ama biliyorsunki en fazla 1-2 saat sonra geçicek. veee allah doğum sancısı acısının sabrını veriyormuş. zaten bebeğin gelme heyecanıda var dedi. bi bakıyosun doğurmuşsun bebeğin gögsünde. sonra herşey sona erdi bebek kucağında diye anırarark ağlamaya başlıyosun ddedi.

elmakurdumusun

Daimi Üye
Tepki
295
geçen ay inanılmaz bir diş ağrısı yaşdım. salonda sabaha kadar volta attım, ağladım, küfrettim. sabahı nasıl ettim bilmiyorum. inanılmaz bir acıydı. hiç bir acı böyle olmazdı. anneme sordum: kıyaslarmısın dedim diş ağrıısıyla doğum sancısını. direk dedi ki; doğum sancısı daha sert bir acı ama biliyorsunki en fazla 1-2 saat sonra geçicek. veee allah doğum sancısı acısının sabrını veriyormuş. zaten bebeğin gelme heyecanıda var dedi. bi bakıyosun doğurmuşsun bebeğin gögsünde. sonra herşey sona erdi bebek kucağında diye anırarark ağlamaya başlıyosun ddedi.

Ben kendi doğum maceramı kısaca özetlemiştim,çok inanılmaz bir olay inan o acıları şimdi gülümseyerek anıyorum.
her anın tadını çıkarmak gerek bunlar çok özel anlar ve her zaman yaşanmaz.
Çektiğin sancıların,acıların bile bir değeri var :)

entube6

Aktif Üye
Tepki
110
katılıyorum canım neyse herkesin kendi kararı insallah hepimiz çoook rahat doğumlar yaparız.. bu arada bişi sormuştum ama alıntılar karışınca diikatini çekmemiş olabilir. İlk bebeğini kaçıncı haftada dünyaya getirdin? Yani sezeryan için ne zaman alıyolar benim bilgim doğru mu? 38.hafta?[/QUbir problem yoksa 38 tamamen doldurmadan hiç bir doktor almıyor 38 hafta dolduktan sonra doktordan doktora değişiyor ben 39 hafta 3 günlük iken sezeryan oldum canım

entube6

Aktif Üye
Tepki
110

sana katılıyorum ben o kadar çok şey gördümkü belkide o yüzden normal doğum yapmak istemedim ama insanların ordan burdan duyduklarıyla sezeryan olmanın çok kötü bişey gibi olmak sezeryanı kötülemesi kötü bak sen ne güzel normal doğum yapmışsın :panter: bence herkezin kararına saygı duyulmalı çünkü ben ilk çocuğumda sezeryan olucam zaman kayın validem bana ben normal doğurdum sen niye sezeryan oluyorsun dedi bende ona ben sana normal doğur demedimya diye bir kızmıştım öyle işte

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
benim kayınvalidemde ikiz doğurmuş birde eşimi doğurmuş...
evde olmuş her iki doğumuda vede hiç bir kesi felan olmadan olmuş...
geçen gün konuşuyorduk... kesi oluyor dikiş oluyor felan diye...
madem şimdi herkesi kesiyorlar.ben senin yeninde olsam sezeryan yaparım.orada kesik olucağına karnımda olsun dedi...
benim kayınvalidemde böyle işte...
ama ben hala normal doğum istiyorum... mümkünse doğal doğum olması için elimden geleni yapıcam...
hayırısı... allahtan hepimiz için çok kolay doğumlar diliyorum... öğlen saati...

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
ayrıca ikizleri doğururken o zamanlar ultrason felan yok tabii...
kayınvalidem diyormuş ki görümcesine abla iki tane bu bebekler...
hadi ordan ilk doğumun sen ne anlıycaksın demiş...
sırtüstü yatınca karnım ikiye ayrılıyordu ondan anlamıştım diyor...
sonra ilk önce görümcem doğmuş... kız ya... görümcesi..
-tüh emekleri boşa gitti...
diye üzülmeye başlamış...
gidip kayınpedere haber vemişler kızın oldu diye...
biraz sonra aşimin abisi doğmuş....
gidip kayınpedere haber vermişler bide oğlun oldu diye....
kaynanam demiş ki .. görümcesine..
sen ağlamasaydın,kız oldu diye oğlan doğmuycak tı.... :hihi::hihi:

biraz karışık oldu ama....
anlatabildim sanırım... :panter:

esrant

Daimi Üye
Tepki
364
Selam kızla-ciko
Güzel kızımla biz geldiikkkkkkkk-ciko-ciko
dün doktor kontrolümüz vardı,azcık meraklanın sonra anlatayım detayları:deli:

arslananası

Aktif Üye
Tepki
204
benim kayınvalidemde ikiz doğurmuş birde eşimi doğurmuş...
evde olmuş her iki doğumuda vede hiç bir kesi felan olmadan olmuş...
geçen gün konuşuyorduk... kesi oluyor dikiş oluyor felan diye...
madem şimdi herkesi kesiyorlar.ben senin yeninde olsam sezeryan yaparım.orada kesik olucağına karnımda olsun dedi...
benim kayınvalidemde böyle işte...
ama ben hala normal doğum istiyorum... mümkünse doğal doğum olması için elimden geleni yapıcam...
hayırısı... allahtan hepimiz için çok kolay doğumlar diliyorum... öğlen saati...

normal doğumda kesi yapıyolar falan ama normal doğumda rahim kendini daha çabuk toparlıyormuş. rahim ağzında daralma da oluyomuş

esrant

Daimi Üye
Tepki
364
anlat cabuk Esraa çıkıcam şimdi seni bekliyorum :cokkomik:

Tamam tamam aman naz da yaptırmıyosunuz insana :lala:

Şeker yüklememizi yaptırdık en sonundaaaaa-ciko
açlık kan şekeri : 80
tokluk kan şekeri 135 çıktı.
İkisi de çok güzel dedi doktor.
Tabii aç karnına gitmiştim,bir gün önceden de pek bişi yememiştim.
Ultrasonda da doğal olarak güzel kızım hareketsizdi İLK KEZ :nanik:
Böyle kolunu başının altına koymuş,yan yatmış bize doğru,
oooyyyyyyy tam yimeliktiiiiiiiiiii:panter::panter::panter:
Parmaklarını kımıldattı,çenesini oynattı..
Off ben çok sabırsızlanıyorum sanırım:eek:ys:

Kan sayımım biraz düşük çıktı,en sonunda ferro sanol kan hapını yazdı doktorum:cokkomik:
Bu zamana kadar hep yeter elevitteki diyodu ama yetmemiş işte.

Güzel kızım 650 gr olmuş,bu arada nazar boncupu smileyini bulamadığım için yapıştıramıyorum :3:

Boyu da hesapladığıma göre 30 cm falan.
Kordonunu da açmış nihayet sıpam.-ciko

Yani her şey yolundaydı,çok güzelll-ciko

Bir sonraki kontrol de artık rutin kontrol,test falan yok ve 1 ay sonra..

İşte bizden böyleee:lilav:

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
normal doğumda kesi yapıyolar falan ama normal doğumda rahim kendini daha çabuk toparlıyormuş. rahim ağzında daralma da oluyomuş
evet biliyorum.çoğu hissetmedik bile kesiyi diyor...
bende hala normal düşünüyorum...

Kan sayımım biraz düşük çıktı,en sonunda ferro sanol kan hapını yazdı doktorum:cokkomik:

Güzel kızım 650 gr olmuş,bu arada nazar boncupu smileyini bulamadığım için yapıştıramıyorum :3:

çok güzel allah nazarlardan saklasın canım....

dmlonr

Daimi Üye
Tepki
316

sen bulamadın madem ben teyzesi olarak boncuğunu koyuyorum
Maşallah Durumuza aferin kordondan kurtulmuş sevindim.. senin sonuçlarına da cok sevindim canım..Darısı başımıza insallah.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar