2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sevsevon

Aktif Üye
Tepki
139
selam kızlar nassılsınız hayırlı olsun meryemcim odanız almamıisınız daha ama gene de hayırlayayım dedim :cokkomik: bende senin gibi düşünüp oda alanlardanım bebişin cicileri falan derken ayrı dolaba da ihtiyacı olcaktı hem fiyatı daha uyguna geldi.sadece yatak 750 demişlerdi çünkü.bu arada ben iyice şişmeye başladım offf ya ne olcak benim sonum acaba:cikolata:

karanfilimm

Aktif Üye
Tepki
247
selam kızlar nassılsınız hayırlı olsun meryemcim odanız almamıisınız daha ama gene de hayırlayayım dedim :cokkomik: bende senin gibi düşünüp oda alanlardanım bebişin cicileri falan derken ayrı dolaba da ihtiyacı olcaktı hem fiyatı daha uyguna geldi.sadece yatak 750 demişlerdi çünkü.bu arada ben iyice şişmeye başladım offf ya ne olcak benim sonum acaba:cikolata:

bende senı merak edıyodum canımm hosgeldın nasılsın
aldık saylr canım alacagz inş karr werdık sagolasın
ya eewt tek yatak bıle pahalı boyle en azından
odası olacak derlı toplu inşşş
istahlımısın canımmm

derus

Aktif Üye
Tepki
123

hoşgeldin canım biz iyiyiz oğluşumla sen nasılsın? iştahlarımız da açıldı valla

sevgiso

Aktif Üye
Tepki
219
GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) NELER SERBEST? NELER YASAK?
HAMİLELİKTE NELER ZARARLI? NELER ZARARSIZ?
happy-sad-1.jpg

Gebeliğin başladığı andan itibaren anne adayı için yepyeni bir dönem başlamaktadır. Artık karnında kendisinden başka bir de bebek taşımaktadır ve her hareketinde onu da düşünmek zorundadır. Gebelik süresince değişen sadece annenin vücut şekli veya kilosu değildir, hayat tarzı, yeme-içme alışkanlıkları, hareketleri kısacası hemen hemen bütün hayatı değişir. Bu nedenle anne adayı bu değişikliklere uyum sağlamalı, dikkatli ve bilgili olmalıdır. Yaptığı her hareketin, yediği içtiği herşeyin gebeliğine ne tür etkileri olabileceğini bilmelidir. Bunlara dikkat ederek daha problemsiz ve huzurlu bir gebelik dönemi geçirecektir.
Burada genel olarak gebelikte süresinde dikkat edilmesi gereken yasaklar ve serbestlikler sıralanmıştır. Burada bilgiler sadece madde madde kısaca sıralanmıştır, her biri hakkında detaylı bilgiye yanındaki >> işaretine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Dikkat ediniz: Buradaki bilgiler normal ve herşeyiyle problemsiz bir gebelik için yazılmıştır, ancak gebelikte problem veya ekstra bir durum varsa bu kriterler değişebilir. Örneğin normal bir gebelikte otomobil yolculuğu serbesttir ve hiçbir sakıncası yoktur ancak kanama olan bir gebelikte veya diğer bazı problemlerin varlığında otomobil yolculuğu sakıncalı olabilir.

Gebelikte neler serbesttir, zararsızdır?
- Araba Kullanmak >>
- Otomobil yolculuğu >>
- Uçak yolculuğu >>
- Yürüyüş >>
- Koşma (Aşırı ve uzun olmamalı) >>
- Yüzme >>
- Egzersiz (Aşırı ve uzun olmamalı) >>
- Cinsel İlişki (Kanama ve erken doğum tehtidi yoksa) >>
- Saç boyatma >>
- Epilasyon, ağda >>
- Çay, kahve, kola, bitkisel çaylar (Az miktarda) >>
- Balık, ton balığı >>
- Emniyet kemeri >>
- Akupunktur >>
- Cep telefonu (Aşırı kullanmak önerilmez, açıklamayı okuyunuz) >>
- Manyetik güvenlik kapıları (Alışverişmerkezlerinde, havaalanlarında) >>
- ****l arama detektörleri (Güvenlik görevlilerinde) >>
- Mikrodalga frırın >>
- Omega 3 (Balık yağı) >>
- Kedi, köpek, kuş beslemek (Dikkat etmek gerekir) >>
- Vejeteryanlık >>
- MR çektirmek >>
- Vajinal muayene ve ultraason >>
- Bebeğe Müzik Dinletmek >>

Gebelikte neler yasaktır, zararlı olabilir?
- Sigara >>
- Alkol >>
- Uyuşturucu maddeler >>
- Röntgen >>
- Tomografi (CT) >>
- Tatlandırıcılar >>
- Sauna, hamam, kaplıca >>
- Çiğ et, çiğ köfte, iyi pişmemiş yumurta, pastörize edilmemiş süt >>

ben et tavuk yiyemiyorum zararsız yazıyor sadece hamsi ve kıyma türü et yiyorum korkuyodum çok

sevsevon

Aktif Üye
Tepki
139
bende senı merak edıyodum canımm hosgeldın nasılsın
aldık saylr canım alacagz inş karr werdık sagolasın
ya eewt tek yatak bıle pahalı boyle en azından
odası olacak derlı toplu inşşş
istahlımısın canımmm

ben buralardayım canım hafta sonu istanbul a gittik giremedim nete.iştah aldı başını gidiyor-kop can boğazdan gelir ama yemek lazım

hoşgeldin canım biz iyiyiz oğluşumla sen nasılsın? iştahlarımız da açıldı valla

bizde iyiyiz canım iyi olmanıza sevindimmm.sen gene çok kilo almamıştın yanlış hatırlamıyorsam ben en son 8 di.şimdi tartılmak bile istemiyorum:eek:ys:

saçımı da boyadım dün akşam beyaz tenliyim nasıl cesaret ettiysem siyaha boyadım ama çok beğendim kendimi :zuzu:

ooo dünür güle güle kullan yeni saçlarını.bende geçen haftalarda boyattım valla.kendini iyi hissediyorsan ne mutlu saana:sirin:

derus

Aktif Üye
Tepki
123
ben buralardayım canım hafta sonu istanbul a gittik giremedim nete.iştah aldı başını gidiyor-kop can boğazdan gelir ama yemek lazım

bizde iyiyiz canım iyi olmanıza sevindimmm.sen gene çok kilo almamıştın yanlış hatırlamıyorsam ben en son 8 di.şimdi tartılmak bile istemiyorum:eek:ys:

ooo dünür güle güle kullan yeni saçlarını.bende geçen haftalarda boyattım valla.kendini iyi hissediyorsan ne mutlu saana:sirin:

son zamanlarda tartılmadım canım evde tartı da yok pazartesi belli olur bakalım ama bundan sonra hızla alırmışız

nslhn2

Aktif Üye
Tepki
159
iyi akşamlar kızlar :) herkes iyidir işallah.ben dün çok kötüydüm.akşam bi başağrısı tutmuştu.2 tane ağrıkesici içmtim ama kesmedi.sabaha anca geçti.bu akşam yine hafiften yoklamaya başladı.anlamıyorum neden böyle oluyo. :(

bugün günüm vardı.yani bendeydi.kısırı fazla kaçırdım.çok acıkmıştım ama.sonra oturamaz oldum tabi.öyle işte.

ha unuttum.dün çarşıya bi baktık ta fiyat araştırması yaptık arkadaşla hamiledaşımla.hastane çıkışı,zıbınlar felan.bi de lohusa pijama takımlarını sorduk.sabahlıklı istiyorum ben yani 3 parça.bi yerde sorduk yeniincinin 90 dı 70 olur dediler.fazla bulamadık gerçi küçük bi çarşımız olduğu için.hastane çıkışları normal 5 parçalı 9 lira dedi bi yer.tabi kalitesine göre artıyo fiyatlar.çıtçıtlı atletler 2 liradan başlıyo.fityatlar pek artmamış 5 yıl öncesine göre yani.7.aya gireyim öyle alırım diyorum.şimdi erken dha.topluca gider alırım artık.

derus

Aktif Üye
Tepki
123
iyi akşamlar kızlar :) herkes iyidir işallah.ben dün çok kötüydüm.akşam bi başağrısı tutmuştu.2 tane ağrıkesici içmtim ama kesmedi.sabaha anca geçti.bu akşam yine hafiften yoklamaya başladı.anlamıyorum neden böyle oluyo. :(

bugün günüm vardı.yani bendeydi.kısırı fazla kaçırdım.çok acıkmıştım ama.sonra oturamaz oldum tabi.öyle işte.

ha unuttum.dün çarşıya bi baktık ta fiyat araştırması yaptık arkadaşla hamiledaşımla.hastane çıkışı,zıbınlar felan.bi de lohusa pijama takımlarını sorduk.sabahlıklı istiyorum ben yani 3 parça.bi yerde sorduk yeniincinin 90 dı 70 olur dediler.fazla bulamadık gerçi küçük bi çarşımız olduğu için.hastane çıkışları normal 5 parçalı 9 lira dedi bi yer.tabi kalitesine göre artıyo fiyatlar.çıtçıtlı atletler 2 liradan başlıyo.fityatlar pek artmamış 5 yıl öncesine göre yani.7.aya gireyim öyle alırım diyorum.şimdi erken dha.topluca gider alırım artık.

iyi akşamlar neslihan biz iyiyiz oğluşumla.çok sevdiğim şeyi yapmışsın.fiyatlar da iyiymiş sizin orda hastane çıkışları markaya kaliteye parça sayısına göre değişiyor açıkcası.bizim burda da 35-150 arası...

nslhn2

Aktif Üye
Tepki
159
iyi akşamlar neslihan biz iyiyiz oğluşumla.çok sevdiğim şeyi yapmışsın.fiyatlar da iyiymiş sizin orda hastane çıkışları markaya kaliteye parça sayısına göre değişiyor açıkcası.bizim burda da 35-150 arası...

sevindim iyi olmanıza deryacım. :) evet fiyatlar fena diil.aslında aynı marka hastane çıkışı bi dükkanda sorduk 13 dedi.yeni açılan bi dükkan vardı adam yeni açtık diye fiyaları uygun tutuyoz dedi.9 lira dedi. 5 li parçalar uygun.ama 10 lu 20 li leri evet 100 e kadar çıkıyo.bi tane 20 li vardı.içinde gezmelik kıyafeti de varmış.100 dedi adam.bne çok parçalı almıycam.çünkü zaten ablasından kalan kundağı var.yani örtüsü.2 3 tane var.tekrar almaya gerek yok yani.ben bu sefer yırttım kıyafetti battaniyeydi çoraptı çtçıtlı badisiydi felan.ama çoğu şeyi dağıtmıştım yani vermiştim.neyse yeni bikaç şey alırım tabi.yazık o da yeni giysin :)

derus

Aktif Üye
Tepki
123
sevindim iyi olmanıza deryacım. :) evet fiyatlar fena diil.aslında aynı marka hastane çıkışı bi dükkanda sorduk 13 dedi.yeni açılan bi dükkan vardı adam yeni açtık diye fiyaları uygun tutuyoz dedi.9 lira dedi. 5 li parçalar uygun.ama 10 lu 20 li leri evet 100 e kadar çıkıyo.bi tane 20 li vardı.içinde gezmelik kıyafeti de varmış.100 dedi adam.bne çok parçalı almıycam.çünkü zaten ablasından kalan kundağı var.yani örtüsü.2 3 tane var.tekrar almaya gerek yok yani.ben bu sefer yırttım kıyafetti battaniyeydi çoraptı çtçıtlı badisiydi felan.ama çoğu şeyi dağıtmıştım yani vermiştim.neyse yeni bikaç şey alırım tabi.yazık o da yeni giysin :)

giysin tabi :) ne güzel ablasından kalan cicileri vardır ben de çok parçalı almayacağım yiğenimden tecrübeliyim çok az giyiniyorlar çünkü çok çabuk büyüyorlar:hihi:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar