güllerdiyari
Daimi Üye
Malzemeler:
1 litre süt
8 yemek kasigi irmik
1 su bardagi toz seker
1 yemek kasigi nisasta
1 kase visne ben dondurulmus visne kullandim
1 limon kabugu rendesi
Üzeri icin:
3 su bardagi visne suyu
3 yemek kasigi nisasta
yarim su bardagi toz seker
125 gr kremsanti
Yapilisi:
Öncelikle üzerini süslemek icin kremsantiyi mikserle cirpalim buz dolabina koyalim.
Irmik tatlisi icin sütü tencereye dökün,
toz seker ,irmi, nisasta ve limon kabugu rendesini ekleyerek karistirarak pisirin.
bir iki dakika kaynadiktan sonra visneleri icine atin ve kelepceli kaliba dökün.
o bir yandan sogurken visneli harcimiz pisirelim.
Üzeri icin visne suyu nisasta ve sekeri ilave ederek onuda karistirarak pisirin.
pisen sosu birkac dakika beklettikten sonra irmik tatlisinin üzerine dökelim,
tamamen soguduktan sonra üzerini kremsanti ve visnelerle süsleyelim.
birkac saat buz dolabinda beklettikten sonra servise hazir.
Afiyet bal seker olsun arkadaslar
1 litre süt
8 yemek kasigi irmik
1 su bardagi toz seker
1 yemek kasigi nisasta
1 kase visne ben dondurulmus visne kullandim
1 limon kabugu rendesi
Üzeri icin:
3 su bardagi visne suyu
3 yemek kasigi nisasta
yarim su bardagi toz seker
125 gr kremsanti
Yapilisi:
Öncelikle üzerini süslemek icin kremsantiyi mikserle cirpalim buz dolabina koyalim.
Irmik tatlisi icin sütü tencereye dökün,
toz seker ,irmi, nisasta ve limon kabugu rendesini ekleyerek karistirarak pisirin.
bir iki dakika kaynadiktan sonra visneleri icine atin ve kelepceli kaliba dökün.
o bir yandan sogurken visneli harcimiz pisirelim.
Üzeri icin visne suyu nisasta ve sekeri ilave ederek onuda karistirarak pisirin.
pisen sosu birkac dakika beklettikten sonra irmik tatlisinin üzerine dökelim,
tamamen soguduktan sonra üzerini kremsanti ve visnelerle süsleyelim.
birkac saat buz dolabinda beklettikten sonra servise hazir.
Afiyet bal seker olsun arkadaslar
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.