2. ligi aldigim Visneli irmik talisi

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
50
Konum
isvicre
Malzemeler:

1 litre süt
8 yemek kasigi irmik
1 su bardagi toz seker
1 yemek kasigi nisasta
1 kase visne ben dondurulmus visne kullandim
1 limon kabugu rendesi

Üzeri icin:

3 su bardagi visne suyu
3 yemek kasigi nisasta
yarim su bardagi toz seker
125 gr kremsanti

Yapilisi:

Öncelikle üzerini süslemek icin kremsantiyi mikserle cirpalim buz dolabina koyalim.
Irmik tatlisi icin sütü tencereye dökün,
toz seker ,irmi, nisasta ve limon kabugu rendesini ekleyerek karistirarak pisirin.
bir iki dakika kaynadiktan sonra visneleri icine atin ve kelepceli kaliba dökün.
o bir yandan sogurken visneli harcimiz pisirelim.
Üzeri icin visne suyu nisasta ve sekeri ilave ederek onuda karistirarak pisirin.
pisen sosu birkac dakika beklettikten sonra irmik tatlisinin üzerine dökelim,
tamamen soguduktan sonra üzerini kremsanti ve visnelerle süsleyelim.
birkac saat buz dolabinda beklettikten sonra servise hazir.
Afiyet bal seker olsun arkadaslar:hhhhhh:


 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Canım ellerine sağlık. Oyum sana gitmişti:iloveyou:


Harika gözüküyor tam benlik. Kaldıysa 1 tabak lütfen:dil:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst