1000 kİLO ZAYIFLAMA ! (Yanlış Okumadınız )

A

a.kara

Misafir
4. Size göre ve bugüne kadar yaşadığınız tecrübeler doğrultusunda "Kilobekciliği" nedir? Sizin için neyi ifade ediyor ve hayatınıza ne gibi katkıları oldu ? ( detaylı hikayeniz)

İnsanoğlunun Yapacakları, Hayal Ettikleri İle Sınırlıdır.
önce kitaptan başlamalıyım, kitabı almış okumuştum ama, harekete geçmem için bir iki yıl beklemem gerekti. bir daha okurken daha önce farketmediğim son derece doğru yaklaşımları farkettim.

Hatta okurken bazı yerlerde kendim yazsam bunu düşünürdüm diye geçirdim. 17 yıllık kilo verememe yada kilosuyla başı dertte olan biri için başlayacağım nokta bu diye düşündüm…
Önceleri kitabın şifrelerini, sonra ise kendi şifrelerimi çözmeye başladım. geldiğim noktada gidecek çok yolum var, ama geldiğim de çok aşama var. bu bence bir süreç
sabrın, iradenin, şahsi özelliklerinin işin içine girdiği enteresan bir süreç.
Bu süreçte sadece diyetin veya sadece egzersizin açıklamadığı bir çok nokta var zayıflama çemberiniz doğru bir buluş aslında, şişmanlığa hastalık olarak bakılması da tam olarak açıklamadan uzak çünkü hastalıkların bir tane yada 3 tane 5 tane ilacı vardır. o ilacı alırsanız sorunu çözersiniz. ama şişman insanların hepsi şişman olduğu halde tek bir çözümleri yok.

Eğer kendilerini geliştirmezlerse, işin gerçeği kalıcı çözümleri de yok.
zayıflayan yüz kişiden 95 küsürünün tekrar şişmanlaması inanılmaz bir kısır döngü,
ve mevcut sistemler sanki insanları zayıflatmaktan çok şişmanlatmaya yönelik,
kibrit kutusu kadar ölçülerle bir yere varılmayacağını çoktan tecrübe etmiş biri olarak zayıflamanın kendimle bir yerlerde barışarak, başarılabileceğini aslında biliyordum. ama sisteminiz bunu bana tekrar hatırlattı. Bu sizin sisteminizde bana uygun çözümdü. inanıyorum ki, bir başkasına da başka bir çözüm sundunuz. işte farkınız doğru noktanız ve başarınız tam da burada.
Kendi tecrübelerim daha önce yaşadıklarımın işe yaramadığını bana öğretti. sizin öğrettiğiniz ise; yine benim kendim ile elele vermem gerektiği üzerine kurulu. Başarısızlığı düşünmüyorum. belki süre devam edecek ama er geç hedefime ulaşacağım. geliştiğim kesinlikle doğru.
Zayıflama da bunu takip ediyor. ben zayıflayarak gelişmedim, gelişerek zayıflıyorum…


Artık gerçek bilgilerim, amacım ve doğrularım var, başarı kendiliğinden oluşacak bir süreç...

15. Vücudun Şifresi Kitap Yorumu ( Kitap yorumu program öncesi yazılmıştır. )
''kilonuz idealinizden ne kadar uzaksa sizde kendinizden o kadar uzaksınız demektir'' diye başlıyor kitap...
eksik ki fazla değil.
Kendinizden hayattan ve sevdiklerinizden uzaklık...
bu enteresan bir kitap...
Sabır, azim, cesaret, bilgi ve kararlılıkla beslenmiş, sürü psikolojisini reddetmesiyle daha da ilginçleşiyor.
Farklı düşünme ve algılaması, olaylara kalıplarla değil, bağımsız bir boyutta bakabilmesi de çok hoş...
''kendini eve kapatan umutsuz şişman dünyasını küçültür; bedeni büyüdükçe yaşama alanı daralır''
tespit o kadar gerçek ki tokat yemiş gibi oluyorsunuz...
''insan akıl şuur düşünce gibi dinamiklere sahip oluşu nedeniyle diğer canlılar gibi testle yorumlanacak varlık değildir” ne kadar 'doğru!

'iki kere iki dört eder ‘şeklindeki Aristo mantığı ile insanı açıklayamazsınız… Eğer öyle olsaydı yani insan matematiksel bir kalıpla açıklansaydı, her şey çok kolaydı. 100 gram et, bilmem kaç kalori eder, onu yiyince sen şu kadar enerji alırsın, şu kadar harcarsan şu kilo olursun, standart. ama öyle değil…
İnsan çok daha karmaşık ve muhteşem. Bu muhteşemliktir ki, mucizeleri de yaşatıyor insana... tabii külfetleri de
Bu muhteşem mantıksızlık insanı çağlar boyunca savunma mekanizması şeklinde korumuş. Buzul çağında insan Aristo mantığına göre çıkamazdı. ölçülebilir (!) mamutlar insanlardan şanslıydı Aristo mantığına göre...
Ya da Hitler'in kamplarında tek canlı insan olmamalıydı. 20 saat çalışıp tek öğün lapa yiyen esirlerin kalori hesabına göre varlığı imkansızdı...
(ama aynı mantıksızlık modern çağdaki bizlerin obez olmasına da neden aynı zamanda....)
İnsanın, inanınca neler yaptığı bir dolu örneklerle tarihte var. bu basmakalıpların dışına çıkan insan hikayeleri...
Sadece siyah ve beyaz yok. SİYAHLA BEYAZIN ARASINA BİNLERCE RENK TONU GİRER aynen zayıfla şişmanın arasına binlerce beden ve hikayenin girdiği gibi...
Kitabın yaptığı 415 sayfa boyunca bizi bize anlatmak, bizim dışımızdaki örneklerle...


Zayıflama kitabı olarak başlıyor, herkesin kişisel kitabı olarak bitiyor.
Kitapta biri “Lorenzo’nun Yağı” filmiyle bağdaştırmış Halil beyin yaptıklarını ilginçti...
Ben de “AVATAR” filmiyle bağdaştırıyorum kitabı…
inanmak, güvenmek, bir de kıvılcım… çoğu zaman yeter bu.
Zayıflamanın (ya da şişmanlığın) karmaşık bir olaylar zinciri olduğunu, bu karmaşanın insanın kendisiyle birebir ilgili olduğunu, ancak sadece kendi kontrolünde olmadığını yaşananların çöplüğünü temizlemeden ve insanın kendini çözmeden zayıflamayı başaramayacağını anlatıyor.
Mevcut yöntemlerin zayıflatamadığı biri olan benim için, bu kitap iç sesim gibiydi. Ama şimdi şundan da çekiniyorum. Ben Halil beyin başaramamış haliyim.
Sistemin diyet ve yöntemlerinden sonra, kendi doğru bulduğum şeyleri yapmama rağmen (ayrıntılar cevapladığım sorularda var) gelişerek şişmanlamış biri olarak gelişerek zayıflamayı öğretmenizi umuyorum.
Kitapta bana benzer en azından sonu bana benzer hiç bir örneğe rastlamadım.bu beni korkuttu. ama kitapta imkansızın olmadığı ki ben de yürekten inanıyorum sadece henüz keşfedilmemiş olanın olduğunu okuyunca benim durumum için de bir çözümünüzün olabileceği fikri beni umutlandırdı.
Duygularımı dinlemeden onlara istediğimi söyletebilecek olma fikrini de kışkırtıcı buldum
bu arada merak ediyorum hiç başarısız olan var mı?
Değişen hayatlar bölümünü okumak bile istemedim. Kitabı bitirmeden önce birkaç ayda birkaç kilo yeterken şimdi bir ayda hedefimi istiyorum.
Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela, Afrikalı umutsuz halkları harekete geçirirken '' I have a dream'' diye başladı “bir rüyam var bir hayal gördüm''
BAŞKA SÖZE GEREK VAR MI?
“Herkes deryadan kendi kabı kadar alır” der Mevlana benim kabım bu kadar.......
teşekkürler...


Programa başlamadan önceki kilonuz ve ölçüleriniz ile geldiğimiz noktadaki kilo ve ölçünüz nasıldı ne kadar sürede değişim yaşadınız ?

Bunun rakamsal değerleri zaten değişim çizelgemde var. Ben bu nedenle rakamsal değişimden ziyade; diğer değişimlerden bahsedeceğim.
1-Ruhsal olarak başladığımdan bu yana daha pozitifim.
2-İnanç olarak kilo vermeye başladığımı düşünüyorum.
3-Görünüm olarak göz tartısı 60 civarı oldum. bir çok kıyafetim üzerimde çok daha iyi duruyor.
4-hayata bakış olarak ben burada bir sürü ödev yaptım. bunları yaparken ta geçmişime uzandım yitirdiğim unuttuğumu sandığım beni ben yapan bir sürü mihenk taşımla karşılaştım. neydi bunlar, benim kişiliğimin şekillenmesinde yardımcı olan güzel sözler yazılar hikayeler vs.
Bunları oğlumun da kopyaladığını okuduğunu ve keyif aldığını görmek ise ayrı bir mutluluk oldu benim için ödevler amacını da aşarak beni bana hatırlattı. bunu sizin de planlamadığınızı düşünüyorum:)
5-Zamana bakış olarak, çok daha geniş ve çok daha spesifik bakabiliyorum, bakış açım genişledi özelleşti ve güzelleşti.
6- Fiziksel olarak kendimle daha barışık ve kendimi daha çok severek kendime baktığım için daha güzel göründüğümü söylüyorlar. bu sadece kilo ile ilgili olamaz:)
7- Bütün bunların yanında 17 Yıldır kilo vermeye odaklanmış biri olarak son yıllarda her türlü çabama rağmen 1 kg bile veremezken, şimdilik 4 kilo ve toplam 3 bölgeden 29 santim inceldim, ruhum ise bin kilo verdi:) bu benim için mucizeydi...

vucudun sifresinden alıntı yapılmıştır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst