10 Dakikada Hızlı Temizlik!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.653
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
tumblr_inline_n6a9giYMrg1sw8vo6.jpg


Diyelim ki saat akşam 19.00 ve birden telefonunuz çaldı. Arkadaşlarınız 10 dakika içinde sizde olacaklarını söylediler ve eviniz felaket durumda. Evi çabukcak toplamanız gerekiyor. Peki, nereden başlamalı?
Evinizi hızlı bir şekilde gözden geçirin ve sorunları saptayın

Evinize şöyle bir göz atın ve görülecek alanların bir listesini çıkartın. Yatak odanıza girmeyeceklerse o bölümü şimdilik es geçebilirsiniz.
Askerleri çağırın

Eğer çocuklarınız varsa ve size yardım edebilecek yaştaysalar onları da temizliğe katın. Eğer size yardım edebilecek küçük askerleriniz yoksa iş başa düştü demektir. Bir plan yapın ve ona göre hareket edin.
Yüzeyler

İlk olarak, bütün yüzeylerin tozunu alın ve biblolarınızın yerlerinin bozulmasını dert etmeyin, onlarla yarın ilgilenirsiniz. Şimdilik toparlayamadığınız fazlalıkları dolaba kaldırın. Sağda solda kıyafetleriniz varsa onları da dolaplara ya da (kimse girmeyecekse) yatak odanıza atın.
Mutfak

Mutfağınızdaki kirli bulaşıkları çabucak bulaşık makinasına koyun. Eğer makinada yer kalmazsa, sadece geçici bir süre için, fırınınızın içini de kullanabilirsiniz. Misafirler gider gitmez de kirli bulaşıkları fırından çıkartın ki onları orada unutup fırını ısıtmaya çalışmayın. Bu, pek güvenli olmayacaktır.
Yerler

Elektrik süpürgenizi kapın ve yapabildiğiniz en hızlı şekilde görünen yerleri süpürün. Paspasınızı alın ve süpürdükten sonra yerleri hızlı bir şekilde silin. Camı açarak yerlerin daha çabuk kurumasını sağlayabilirsiniz. Son olarak da birkaç mum yakarak ya da oda spreyi kullanarak evinize hoş bir koku verin.
Banyo

Yerlerini az önce temizlediğiniz banyonuzda lavabo ve tuvaletin içini de hızlı bir şekilde temizleyin, kirli havlunuzu ortadan kaldırın ve yeni havluyu yerleştirin.


Süreniz doldu! Hemen aynada kendinize şöyle bir bakın ve kendinize çeki düzen verin. fırsatınız varsa parfümünüzden sıkarak kendinizi tazeleyin ve en canlı gülümsemenizle kapıyı açarak misafirlerinizi karşılayın.
 

Ev Kedisi

Daimi Üye
Katılım
9 Ekim 2014
Mesajlar
1.016
Tepki
1.224
Puan
113
Yaş
39
Konum
istanbul
Aynen böyle yapıyorum. :)
Oldukça tembelimdir ama iyi tarafım çok pratik olabiliyorum zorda kalınca :)
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
bennnn on dakikada bunları yapacam:bayil:
yarın gelsinler..:derdimcok:
 

Ev Kedisi

Daimi Üye
Katılım
9 Ekim 2014
Mesajlar
1.016
Tepki
1.224
Puan
113
Yaş
39
Konum
istanbul
bugun heryeri bir güzel sildim. Bu yazının da verdigi gaz oldu galiba.
Ve tesaduf cat kapı misafir geldi. Oh dedim.şükür duvarlar bile silinmis halde :)
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
ev temızken gelmeyen mısafır hep dagınıkkenı tercıh eder ya ben de ona bıtıyorum -alkis
 

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.598
Tepki
4.992
Puan
113
Yaş
45
Konum
İstanbul
kısa zaman da güzel ama 10 dakka da çok zor herşey yerli yerinde olacak içim içeme sığmazki benim düzgün olmassa ama akşam yattarken toprarım ortalığı sabaha da süpürge ve silme işini işini geçiyorum böylelikle 10 dakka ya sığdırabiliyorum
 
Katılım
27 Temmuz 2015
Mesajlar
41
Tepki
10
Puan
8
Konum
istanbul
ben çok vakit almasın ama etkili bir temizlik olsun diye cif tüm yüzeyler kullanıyorum. sulandırarak kullanıyorsun jeli, su boşalt- değiştir yapmaya gerek kalmıyor. lavabolar, ocaklar aynı şekilde. kim düşündüyse bravo valla :D
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst