Yumurtalı Pazı (pezük) Kızartması

nk83

Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.326
Tepki
83.598
Puan
113
Konum
İstanbul
pazi_kizartmasi.jpg


Yumurtalı Pazı (pezük) Kızartması

1 demet yapraklarından ayıklanmış pazı sapı
2 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
kimyon

Yapılışı
Pazı sapları ayıklanır büyük saplar 2-3 parçaya bölünür. Yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzülür. Bir kapta un az su ile krema kıvamına getirilir. İçine yumurtalar kırılarak iyice çırpılır ve karışım pazı sapları ile karıştırılır. Arzu edilen miktarlarda baharatlarımızda serpilir. Az yağlı teflon tavada her iki tarafı da pişirilir.

Alıntıdır...
 
OP
nk83

nk83

Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.326
Tepki
83.598
Puan
113
Konum
İstanbul
Benim annemde sever oda taze soğanlı yumurta yapar bana yedirmeye çalışır hep :cikolata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst