Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
25 gr tereyağı
25 gr margarin
Bir buçuk kase mısır unu
1 Adet soğan
Yarım kg pirinç
2 Su bardağından fazla su
1 Kilo hamsi
5 Adet nane yaprağı
İnce kıyılmış maydanoz
1 Çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Tencerede tereyağını ve margarini eritin
Soğanı ince kıyıp, yağda kavurmaya devam edin.
Üzerine yıkanmış pirinç ve tuz ilave edip, kavurun.
Önceden kaynatılmış 2 su bardağından biraz fazla suyu ilave edin. .
İnce kıyılmış nane yaprağı ve maydanoz serpin.
Karabiberi ilave edin. Kısa bir süre kaynatın.
Pilav hafif pişince bir kenarda biraz dinlenmeye alın.
Hamsilerin kılçıkları ayıklanıp temizledikten sonra mısır ununa bulayın daha sonra kalıbınıza dizin daha sonra pilavınızı dizdiğiniz kalıbın içine dökün kalan hamsileride üzerine düzgün bir şekilde dizin
Tavada kalan yağ ve suyunu pilavın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, servis yapın. Afiyet olsun
__________________
Takıldığınız yerde bana sorabilirsiniz kızlar
HEPİNİZE AFİYET OLSUN