Malzemeler
Bir adet doğranmış soğan
Bir çay kaşığı karanfil
İki adet ezilmiş sarımsak
İki ölçek sirke
Bir parça kıyılmış zencefil
Yarım ölçek pekmez
Üç kaşık hardal yaprağı
Yarım ölçek soya sosu
Bir çay kaşığı tane karabiber
Dörtte bir ölçek demirhindi
Yarım kaşık toz kırmızı biber
Yarım kaşık köri
Bir adet çubuk tarçın
Bir ölçek ançuez ezmesi
Yarım çay kaşığı kardamon tohumu
Üç çay kaşığı tuz
Yapılışı
Soğanı, sarımsağı, hardalı, kırmızı biberi, karabiberleri, zencefili, tarçını, karanfili ve kardamonu genişçe bir tülbendin içine koyup ağzını sıkıca bağlayın.
Geniş bir kaba sirke, soya sosu, pekmez ve demirhindiyi koyup, baharat bohçanızı da içine atıp kısık ateşte kırk beş dakika kaynatın. Tuz, köri, ançüez ve suyu da ekleyin. Ateşi söndürün. Kaynattığınız malzemeyi cam bir kavanoza koyun. Ağzını sıkıca kapatıp, iki hafta buzdolabında bekletin. Zaman zaman kavanozu sallamayı unutmayın. İki hafta sonra kavanozun içindeki baharat bohçasını çıkarın ve sosunuzu şişeye aktarın. Kullanmadan önce çalkalayın.
ALINTI
Bir adet doğranmış soğan
Bir çay kaşığı karanfil
İki adet ezilmiş sarımsak
İki ölçek sirke
Bir parça kıyılmış zencefil
Yarım ölçek pekmez
Üç kaşık hardal yaprağı
Yarım ölçek soya sosu
Bir çay kaşığı tane karabiber
Dörtte bir ölçek demirhindi
Yarım kaşık toz kırmızı biber
Yarım kaşık köri
Bir adet çubuk tarçın
Bir ölçek ançuez ezmesi
Yarım çay kaşığı kardamon tohumu
Üç çay kaşığı tuz
Yapılışı
Soğanı, sarımsağı, hardalı, kırmızı biberi, karabiberleri, zencefili, tarçını, karanfili ve kardamonu genişçe bir tülbendin içine koyup ağzını sıkıca bağlayın.
Geniş bir kaba sirke, soya sosu, pekmez ve demirhindiyi koyup, baharat bohçanızı da içine atıp kısık ateşte kırk beş dakika kaynatın. Tuz, köri, ançüez ve suyu da ekleyin. Ateşi söndürün. Kaynattığınız malzemeyi cam bir kavanoza koyun. Ağzını sıkıca kapatıp, iki hafta buzdolabında bekletin. Zaman zaman kavanozu sallamayı unutmayın. İki hafta sonra kavanozun içindeki baharat bohçasını çıkarın ve sosunuzu şişeye aktarın. Kullanmadan önce çalkalayın.
ALINTI