Trileçe Tarifi

gül34

Üye
Katılım
28 Eylül 2014
Mesajlar
81
Tepki
31
Puan
18
Konum
istanbul
Not: Orijinal yöresel yapılışında süt reçeli kullanılsa da bu reçeli temin edemeyenler için şekerle de yapılmaktadır.

Trileçe Tarifi Malzemeler
-250 gram toz şeker( 1.5 su bardağı)
-Dört tane yumurta
– 125 gram un( 1 su bardağı)
-Bir tatlı kaşığı Kabartma tozu
-Vanilya ( bir paket)

Trileçe Sosu malzemeleri:
-750 gram süt( 3 su bardağı)
-170 gram şeker ( 1 su bardağı)
-Süt kreması ( 200 ml. )
-Üzeri için karamel
Trilece.jpg

Trileçe Tarifi
Öncelikle sevgili bayanlar yumurtanın akı ve sarısı ayrılacak. Yumurtanın akı ise tuz (bir fiske) tuzla çırpılacak taki yumurtanın akı köpürene kadar. Karışımın içine şekeri azar azar ilave ederek çırpmaya devam edelim, karışımın içine yumurtanın sarısını da tek tek ilave edip karıştırmaya devam. Şimdi sıra geldi sırası ile un , vanilya ve kabartma tozunu karışımın içine ilave etmeye ve karıştırmaya. Harcımız hazır bayanlar yağladığınız tepsi içine un serpip hamurunuzu dökebilirsiniz. Yaklaşık 180 dereceye aldığınız fırında üstü kızarana dek pişiriniz

.
Trile%C3%A7e-nas%C4%B1l-yap%C4%B1l%C4%B1r.jpg

Trileçe için pandispanya kekimiz hazır şimdi , ters çevirip sıcaklığı azalınca çatal yardımı ile pandispanya delin.
pandispanya dinlenirken kremamızı hazırlayalım, öncelikle derin bir kap içinde ki üç bardak süt içersine 1 bardak şeker ilavesi yapıp karıştırın. Daha sonra içine kremayı da ilave edip karıştırmaya devam edin. Sosunuzu hazırladıktan sonra tepside ki pandispanya üzerine dökünüz ve bir miktar sosun iyice çekmesini bekleyin. Triliçe tarifimizin üstünü karamel ile süsleyip dolapta soğumaya bırakınız afiyet olsun…
Trile%C3%A7e-nas%C4%B1l-yap%C4%B1l%C4%B1r-2.jpg
 

eyluldogan

Aktif Üye
Katılım
9 Ağustos 2014
Mesajlar
190
Tepki
58
Puan
28
Yaş
37
Konum
Antalya
son zamanlarda adını çok duyar oldum bu tatlının adını, yemek nasip olmadı. kendim yapabilir miyim ki??
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.538
Puan
113
Konum
İstanbul

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst