Somon buğlama

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.299
Tepki
83.538
Puan
113
Konum
İstanbul
Somon buğlama

2 adet somon fileto
200 gr'lık 2 adet soğan (halka şeklinde dilimlenmiş)
2 adet limon (halka şeklinde dilimlenmiş)
1 bardak su
1 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
1/2 adet limonun suyu

Yapılışı
Tepsinin dibine limon halkalarını; onların da üzerine soğan halkalarını yerleştirin. En üste somonları koyun. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Tekrar bir kat soğan ve bir limon halkasını somonların üzerine yerleştirin. Defne yaprağını ilave ederek fırınlayın.

Somonları tabaklara alıp yanında garnitürleri ile servis yapın.

----------------------
fft16_mf1525477.Jpeg


Gerekli tüm vitaminler Somon'da!

Uzmanların sürekli dile getirdiği ve yenmesini önerdiği somon tam bir Omega-3 deposu!

Somon tatlı suda dünyaya gelen, okyanusa göçen ancak yumurta bırakmak için tekrar tatlı sulara dönmesi gereken bir balık türüdür. Pek çok farklı tabiatın suyundan geçmesi onu vitamin ve mineral açısından zenginleştirir.

Omega-3 zenginliği ile bilinen somon, kalp sağlığından kansere kadar pek çok konuda yardımcımızdır. Omega-3 yağ asitleri, hücrelerin yenilenmesinde büyük bir rol oynar. Beyin hücreleri somon yiyen kişilerde daha hızlı gelişir. Çok az miktarda da olsa somon yiyen kadınlarda rahim kanseri ihtimali azalır. Menopoz sonrasındaki depresyondan kurtulmalarını sağlar. Somon kişiye mutlu bir ruh hali verir.

Hücrelerin işleyişini düzenlenen selenyum gibi mineraller vücut için çok önemlidir. Bu nedenle uzmanlar somonun mutlaka tüketilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Dikkat edilmesi gerekenler:

Somon içerisindeki bazı maddeler sebebiyle bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir. Alerjik durumların belirtileri arasında deride kızarıklık, kaşıntı, dilde, boğazda ve dudaklarda şişme vb. yer alır.

Pişirirken:

Somonun taze olması çok önemlidir. Fileto ya da bütün halinde aldığınız somonun derisini ve kemiklerini çıkardıktan sonra bol su ile yıkamak gerekir. Somon buğulaması ve kızartılması yanında salatalarda da kullanılabilir.

Milliyet
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
ben bugulamayı sevmem balığı ya ızgarada yada yagda kızartacaksın
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst