incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 adet iri boy beyaz soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yapılışı: Soğan, piyazlık (yarım ay) şeklinde doğranarak yağla beraber kısık ateşte altın rengini alana kadar çevrilir. (Ben 5 saat değil ama, yarım saat kavurdum) Ayrı bir kapta yumurtalar çırpılarak, kavurulmuş soğanların üzerine dökülür. Tuzu ve baharatları da ilave edilerek servis edilir.
Afiyet şeker olsun...
Not: Önceleri yoğun soğan tadı olur mu acaba diyerek tereddüt etsem de, aslında soğanlar sadece tatlımsı bir tad veriyor. Pazar günleri kahvaltı sofrasına değişik ne koysam diye düşünenlere iyi bir alternatif olur bence.
ALINTI
- 3 adet yumurta
- 1 adet iri boy beyaz soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yapılışı: Soğan, piyazlık (yarım ay) şeklinde doğranarak yağla beraber kısık ateşte altın rengini alana kadar çevrilir. (Ben 5 saat değil ama, yarım saat kavurdum) Ayrı bir kapta yumurtalar çırpılarak, kavurulmuş soğanların üzerine dökülür. Tuzu ve baharatları da ilave edilerek servis edilir.
Afiyet şeker olsun...
Not: Önceleri yoğun soğan tadı olur mu acaba diyerek tereddüt etsem de, aslında soğanlar sadece tatlımsı bir tad veriyor. Pazar günleri kahvaltı sofrasına değişik ne koysam diye düşünenlere iyi bir alternatif olur bence.
ALINTI