Annemin , yıllar önce tarifini arkadaşından aldığı ve sonra adını unuttuğu çok lezzetli bir hamur
Annem yani kayınvalidem adını unuttuğu için bizde adını " soğanlı hamur" koyduk
neyse hamurumuzun yapımı çok basit
malzemeler
1 adet kuru soğan
1 su bardağı peynir
1su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
bir fiske tuz peynir tuzluysa tuz konmayabilir ... karbonat
ve tabiki aldığı kadar un
Yapılışı
soğanı çok küçük doğrayın
diğer malzemelerle birlikte yoğurun.Mümkünse su koymayın
büyükçe bir yumak halini aldıktan iyice özleştikten sonra merdane yardımıyla açın baklava hamurunu keser gibi kesin kızgın yağda kızartın
afiyet olsun
Annem yani kayınvalidem adını unuttuğu için bizde adını " soğanlı hamur" koyduk
neyse hamurumuzun yapımı çok basit
malzemeler
1 adet kuru soğan
1 su bardağı peynir
1su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
bir fiske tuz peynir tuzluysa tuz konmayabilir ... karbonat
ve tabiki aldığı kadar un
Yapılışı
soğanı çok küçük doğrayın
diğer malzemelerle birlikte yoğurun.Mümkünse su koymayın
büyükçe bir yumak halini aldıktan iyice özleştikten sonra merdane yardımıyla açın baklava hamurunu keser gibi kesin kızgın yağda kızartın
afiyet olsun