Soğanlı hamur

Ayben

Daimi Üye
Katılım
2 Şubat 2013
Mesajlar
512
Tepki
771
Puan
93
Konum
Malatya
Annemin , yıllar önce tarifini arkadaşından aldığı ve sonra adını unuttuğu çok lezzetli bir hamur

Annem yani kayınvalidem :) adını unuttuğu için bizde adını " soğanlı hamur" koyduk

neyse hamurumuzun yapımı çok basit

malzemeler

1 adet kuru soğan
1 su bardağı peynir
1su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı ayçiçek yağı

bir fiske tuz peynir tuzluysa tuz konmayabilir ... karbonat
ve tabiki aldığı kadar un


Yapılışı


soğanı çok küçük doğrayın
diğer malzemelerle birlikte yoğurun.Mümkünse su koymayın

büyükçe bir yumak halini aldıktan iyice özleştikten sonra merdane yardımıyla açın baklava hamurunu keser gibi kesin kızgın yağda kızartın
afiyet olsun

 
OP
Ayben

Ayben

Daimi Üye
Katılım
2 Şubat 2013
Mesajlar
512
Tepki
771
Puan
93
Konum
Malatya
Çok lezzetli oluyor fındığım bence dene derim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst