Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Sığır haşlama Malzemeler:
200 gr kemikli sığır eti
1/2 kereviz
1/2 patates
1/2 havuç
Yarım soğan
2 bardak su
Tuz
Hazırlanışı:
Etin yağı ve sinirleri çıkarıldıktan sonra kemiği ile beraber bir tencereye konur. İçine 2 bardak su atılır ve az ısılı bir ateşte haşlanır. Sebzeler de ayrıca ayıklanır ve haşlanmış etin bulunduğu tencereye atılır. Ortalama 1 saat kadar tekrar kaynatılır. Et, sebzelerle beraber ve suyu ile servis yapılır.
Not: Suyu ayrılıp yalnız sebzeler ve et de verilebilir. Su, lapa ya da çorbada kullanılabilir.
Alıntı