Sıcak ve soğuk içecekler-resimli

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
TARCINLI SICAK CIKOLATA

Malzemeler:
(4 küçük kahve fincanı için)
-1 su bardağı süt
-40gr (yarım paket) bitter çikolata (rendelenmiş)
-1 çay kaşığı bal
-1 adet çubuk tarçın
-2 çorba kaşığı krema
Hazırlanışı:Cezveye sütü koyup ısıtın...
İçerisine tarçını koyup 3dk kaynatıp tarçını çıkartın ve diğer malzemeleri ekleyip çikolata iyice eriyene kadar kaynatıp ocaktan alıp servis edeceğiniz fincanlara koyup afiyetle için:)))

Afiyet Olsun...


ALINTI

Tar%C3%A7%C4%B1nl%C4%B1+S%C4%B1cak+%C3%87ikolata.jpg
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
BUZLU KAHVE -FRAPPE

Malzemeler:
-1 tatlı kaşığı nescafe classic
-1 tatlı kaşığı şeker
-8 adet iri buz
-2 su bardağı soğuk süt
-çikolata rendesi
-(ben üzerine kremşantiyle servis yaptım)
Hazırlanışı:Nescafe,süt,şeker ve buzları blendıra koyarak yaklaşık 40dk karıştırın ve bol köpüklü olacak...
Buzlu kahve iki kişilik ...
Hazırlanan içeçeği bardaklara yavaş bir şekilde koyun köpüğün sönmemesi gerekiyor
(ben kremşanti sıkınca köpük biraz Söndü)
Servisten önce mutlaka neskafe serpip çikolata rendeleyin...
Afiyet Olsun...

ALINTI

Buzlu+Kahve.JPG
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
CILEKLI LIMONATA

Malzemeler:
-1/2 kg çilek
-4 adet limon suyu
-soda
-toz şeker (istenilen miktarda)
Hazırlanışı:Çilekleri şeker ile beraber blendırdan geçirip limon suyunu çileklere ekleyip karıştırın...
Servis bardaklarının 3/1 lik bölümüne çilekli karışımdan koyup istenilen miktarda soda ekleyip buz ile servis yapın...
Afiyet Olsun...


ALINTI

%C3%87ilekli+Limonata.jpg

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
CILEKLI MILKSHAKE

Sıcak yaz günlerinde içimizi ferahlatacak bir tarif...
Malzemeler:
-1 su bardağı soğuk süt
-1 top vanilyalı dondurma
-1 kase çilek
-tozşeker
-buz parçaları
Hazırlanışı:Çilekleri ve yeteri kadar toz şekeri blendırdan geçirip sütü ve dondurmayı ekleyip iyice karıştırın...
Hazırlanan karışımı servis bardağına alıp buz parçalarını ekleyin ve isteğe bağlı krema ile süsleyerek servis yapın....
Afiyet Olsun...

ALINTI

%C3%87ilekli+Milkshake.jpg
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
VISNE SUYU

Malzemeler:
-1kg vişne
-yaklaşık 2lt su
-2,5 su bardağı toz şeker
-3 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:Vişnelerin saplarını kopartıp iyice yıkayın...
Derin bir tencereye suyu koyup kaynamaya bırakın kaynayan suya vişne ve şekeri ekleyip 5dk daha kaynatın ve limon suyunu ekleyip 5dk daha kaynatıp ocaktan alın ve tencerenin ağzını kapatıp ılımaya bırakın...
Daha sonra vişne suyunu tanelerinden ayırıp sürahiye doldurun ve buzdolabında soğutup servis yapın...
Afiyet Olsun....

ALINTI

Vi%C5%9Fne+Suyu.JPG
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
LIMONATA

Malzemeler:
-1kg limon
-1 su bardağı şeker
-2 su bardağı soğuk su
-nane yaprakları
Hazırlanışı:Limonları iyice yıkayıp ince ince dilimleyip derin bir kaba koyun...
Şekeri limonların üzerine döküp yaklaşık bir saat bekletin....
Şekerde bekleyen limonları elinizle iyice ovarak suyunu çıkartıp soğuk suyu ekleyin ve elinizle ovalamaya deven edin....
İyice ezilen limonları süzgeçten geçirip suyunu sürahiye doldurup nane yapraklarını ekleyin ve servise hazır.....
Şekeri eksik gelirse takviye yapabilirsiniz....
Afiyet Olsun...:)

ALINTI

Limonata.JPG
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
zencefilli limonata



Malzemeler:
5 adet limon
1 yarım kibrit kutusu kadar zencefil
6 yemek kaşığı bal
3 sap nane
1 litre su
her bardak için bir üzüm tanesi
her bardak için 2-3 dilim elma
Yapılışı:
Zencefili soyun ve rendeleyin. Limonun yıkayın ve kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin. Limon suyu, zencefil su ve balı derin ve geniş bir kapta bal tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Dolapta 15-20 dk.kadar dilendirin. Bir tülbent yardımı ile süzün. Bardaklara bolca buz doldurun, içine 1 adet nane yaprağı, 1 adet üzüm tanesi ekleyin. Limonatayı doldurun ve elma dilimleri ile süsleyerek servis yapın.


alinti

Bunu denemeyi düşünüyorum canım. Sağol paylaşım için :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst