Sevgililere Özel Tarifler

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
sevgililer günü pastasi

sevgililer_gunu_pastasi_00.jpg


Malzemeler:
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması İçin:
  • Hazır pasta kreması veya krem şanti
  • Gıda boyası (Kırmızı)
Yapılışı:
  • Yumurta ile toz şekeri mikserle 15-20 dakika çırpıyoruz.
  • Unu, kabartma tozunu eliyoruz.
  • Yumurtalı karışıma mikserin düşük ayarında çırpıyoruz.
  • Vanilyayı katıp karıştırıyoruz.
  • Yağlanmış ve unlanmış tepsiye karışımı boşaltıyoruz.
  • 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişiriyoruz. (Fırının kapağını hiç açmıyoruz.)
  • Kekin ortasına kürdan batırıyoruz. Kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir.
  • Diğer tarafta pasta kremasının üzerindeki tarife göre kremayı veya krem şantiyi hazırlıyoruz.
  • Kremşantiden biraz ayırıyoruz. Kürdanın ucu ile gıda boyası katıp karıştırıyoruz.
  • Pişen keki ortasından ikiye kesiyoruz.
  • Ayırdığımız kekin ortasına biraz krema sürüyoruz.
  • Üzerine (muz, damla çikolata, kivi, çilek gibi meyva koyuyoruz.)
  • Diğer kek parçasını kapatıyoruz.
  • 2-3 yemek kaşığı süt ile kekin üzerini ıslatıyoruz.
  • Krema sürüyoruz her tarafına.
  • Üzerini süslemek için sade krem şantiyi pasta enjektörüne doldurup üzerini değişik şekillerde süslüyoruz.
  • Gıda boyası kattığımız krem şantiyide pasta enjektörüne doldurup pastanın üzerini süsleyip buz dolapta 1-2 saat beklettikten sonra servis yapıyoruz.
ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
nailecankrep.jpg


[FONT=Tahoma, sans-serif]Malzemeler:
[FONT=Tahoma, sans-serif]2 yumurta
[FONT=Tahoma, sans-serif]2 çaybardağı süt
[FONT=Tahoma, sans-serif]2 çaybardağı un
[FONT=Tahoma, sans-serif]2 çay kaşığı kabartma tozu
[FONT=Tahoma, sans-serif]2 tatlı kaşığı şeker
[FONT=Tahoma, sans-serif]½ çay kaşığı tuz.
[FONT=Tahoma, sans-serif]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Üzeri İçin :
[FONT=Tahoma, sans-serif]Fındık ezmesi, fıstık ezmesi, haşhaş ezmesi, nutella, portakal kabuğu reçeli.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Tuzlu isterseniz üzerine krem peynir de sürebilirsiniz.
[FONT=Tahoma, sans-serif]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Yapılış:
[FONT=Tahoma, sans-serif]Yumurtaları iyice çırpıyoruz. Süt, şeker ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. daha sonra un ve üzerine kabartma tozunu ekleyip homojen hale gelinceye kadar çırpıyoruz.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Teflon tavamızı sinirlendirip kızdırdıktan sonra bir kepçe yardımıyla karışımımızı tavaya döküyoruz. ilk yüzey pişene kadar tavayı oynatmıyoruz. daha sonra tavayı sallayıp tersini çevirerek pişiriyoruz. pişen kreplerin üzerine nutella, reçel, krem peynir, kısaca allah ne verdiyse sürüp rulo yaparak yiyebilirsiniz:)
[FONT=Tahoma, sans-serif]Yemeden önce hatıra fotoğrafı çekiyoruz :)

kalpli krepcikler

alinti
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kalpli-pasta-%282%29.jpg

Malzemeler :
  • <LI class=OktayUstaTarif>3 yumurta <LI class=OktayUstaTarif>1 su b.toz şeker <LI class=OktayUstaTarif>1 p.vanilya <LI class=OktayUstaTarif>1 p.kabartma tozu <LI class=OktayUstaTarif>1.5 su b.un
  • yarım çay b.su
Kreması için:
  • <LI class=OktayUstaTarif>2.5 su b.süt <LI class=OktayUstaTarif>2 çorba k.un <LI class=OktayUstaTarif>1 çorba k.nişasta <LI class=OktayUstaTarif>1 su b.toz şeker
  • 1 p.vanilya
Krem şantisi için:
  • <LI class=OktayUstaTarif>1.5 su b.süt <LI class=OktayUstaTarif>1 paket çilekli şanti <LI class=OktayUstaTarif>frambuaz
  • renkli kalp şekerler
Hazırlanışı : Keki için karıştırma kabına yumurtaları kırın üzerine toz şekeri ekleyerek mikserle köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine 1,5 su b. unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Yarım çay b. ılık suyu da ekleyerek mikserle çırpın. Hazırladığınız kek harcını altı yağlı kağıtla kapatılmış kalpli çembere dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.
Diğer tarafta kreması için süt, nişasta, un, vanilya ve toz şekeri tencereye alıp çırparak pişirin.
Kek pişip ilk sıcaklığı çıkınca yağlı kağıdı ve çemberi çıkarın. Keki 3 kata ayırın. Düzgün olmasını sağlamak için 1. keki tekrar çembere alın. Üzerine kremanın bir kısmını sıvayın. Kalan kek ve kremayı da aynı şekilde üst üste dizin. Daha sonra çemberden ayırarak çilekli krem şanti ile sıvayın. Renkli şekerler ve frambuaz ile süsleyerek birkaç saat buzdolabında bekletin.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
çikolata ve bademli kurabiye tarifi :

  • 275 gr un
  • 90 gr tereyağ
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 1 büyük boy yumurta
  • 120 gr pudra şekeri
  • 80 gr bitter çikolata
  • 40 gr toz badem
  • 1 çay kaşığı kakao

yapılışı : Tüm malzemeyi bir kabın içine koyup mutfak robotu ile yada elimizle hamuru toparlıyoruz. Strech folyoya sarıp 1 saat buzdolabında bekletiyoruz. İlk etapta hamur yumuşak oluyor ama buzdolabında bekledikten sonra kolayca şekil verilebiliyor. Merdane ile hamuru 4-5 mm kalınlığında açıyoruz. Hamuru açarken zorlanırsanız altına biraz nişasta serpebilirsiniz. Sonra kalpli kalıplarımızla şekillendirip 180 derecede 13-14 dk pişiriyoruz .
Süsleme için çok uygun bir tarif bu. Benim vaktim olmadığı için şeker hamuru yada royal icing kullanamadım. Elimde ki glitter denilen yenilebilir simleri ,serpme şekerleri (sanding sugar ) ve süsleme şekerlerini kurabiyelerin üzerine bal sürerek uyguladım .




Sonra da cici cici paketleyerek arkadaşlarıma ulaştırdım
sevgiyle kalın ...



alinti
kahve%2Bdolgulu%2B%25C3%25A7ikolata%2B086%5B1%5D.jpg
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
ask ve kahveli cikolata



kahve%2Bdolgulu%2B%25C3%25A7ikolata%2B043%5B1%5D.jpg


  • 200 gr bitter kuvertür
  • 100 gr sütlü kuvertür
  • 100 gr krema
  • 1 tatlı kaşığı espresso yada kahve aroması
Kalpli silikon kalıplarla yaptım ben.Siz elinizdeki kalıba göre ölçüleri değiştirebilirsiniz.
Çikolata yapmak için kalıpların çok temiz ve kuru olması gerekiyor. Aksi halde çikolatanın tadını ve kıvamını bozabiliyor kalıpta kalan artık bir takım maddeler ve su. Hatta bir yerde kalıplar iyice temizledikten sonra saf alkollü pamukla silinmesi ve 2-3 dk beklenilmesi öneriliyordu. Ama ben buna cesaret edemedim onun yerine kalıplarım temiz olmasına rağmen tekrar yıkadım ve her kaviteyi özenli bir şekilde kuruladım. Bitter kuvertürün 100 gr'nı benmari usulü erittim . Kalıpların dibine çok az miktarda kaşıkla koydum erimiş çikolatayı. Sonra yine kaşıkla kalıbın heryerine sıvadım. Bu aşama çok önemli içini dolduracağımız için. Eğer duvarları çikolata ile sıvayamazsak dolgu maddesi oradan çıkar. O yüzden kenarlarda ki çikolata aktıkça ben sürekli kenarlara çikolatayı sürdüm ve kontrol ettim. Zaten bir süre sonra donmaya başlayınca kolay oluyor. Tabanını her ihtimale karşı kalın yaptım ilk kez dolgulu çikolta yaptığım için ne olur ne olmaz diye. Zaten şekilden de görülüyor. Sonra donması için buzdolabına koydum. O arada ben dolgu maddesini hazırladım. Kremayı tencereye koyup kaynattım. Sonra ateşten alıp içine sütlü kuvertür parçalarını koydum ve karıştırarak erittim. Ben bu aşmada içerisine 5-6 dm kahve aroması koydum ama bunun yerine espresso gibi sert aromalı kahvelerden 1 tatlı kaşığı da koyabilirsiniz. Karışım hafif ılındıktan sonra dolaptaki kalıpların içine; üst kısımda 1-2 mm boşluk kalana kadar dolgu karışımını döktüm . Ve hemen dolaba attım. Bu aşamada 1-2 saat bekletiyoruz dolapta. Ben içindeki dolguyu biraz sıvı yaptım daha kıvamlı bir dolgu maddesi de hazırlanabilir. Mesela krema sertliğinde de olabilir ama benim bu şekilde daha çok hoşuma gidiyor. 1-2 saat sonra karışım tam olarak donmuyor ama kıvamı sertleşiyor. Bu kıvama gelince kalan bitter'ide erittim ve üzerlerine döktüm. Sonra çikolataların alt kısmının pürüzsüz olması için spatula ile kalıbı düzeltelim. Ve 1-2 saat daha dolapta bekletelim. Sonra kalıptan yavaşça çıkaralım çikoltalarımızı. Bundan sonra buzdolabında bekletmiyoruz bitene kadar oda ısısında saklıyoruz. Ya da paketleyip sevdiklerimize hediye ediyoruz : ))
hayatınız hep aşkla dolu olsun : ))




ALINTI
kahve%2Bdolgulu%2B%25C3%25A7ikolata%2B001%5B1%5D.jpg
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
• Evde baş başa bir Sevgililer Günü yemeği gibisi yoktur! Dışarılarda hem siz hem de cebiniz harap olacak.
• İlki etli menü. Aşkın rengi kırmızı olduğundan biz de kırmızıdan gidelim dedik! Bu menü de ağırlıklı olarak kırmızı olacak. Ama siz
virgul2.gif
kendi aşkınızın başka bir renk olduğunu düşünüyorsanız
virgul2.gif
o renk ağırlıklı menüler de yapabilirsiniz.
Aşka giden yol mideden geçermiş
• Bol Kaşarlı Domates Çorbası
• Zeytinyağlı Taze Fasülye
• Peynirli Volavon
• Avcı Soslu Bonfile
• Şehriyeli Pilav veya Elma Dilimli Patates
• Çikolatalı Sufle
• Çeşit fazla diyorsanız da azaltılabilir. Volavon olduktan sonra patates fazla gerekmiyor aslında. Patates de klasik ve yağlı patates kızartmasına alternatif
virgul2.gif
fırında patates kızartması da denebilir.
Domates Çorbası
domatescorbasi.jpg


Malzemeler:
3 büyük domatesin rendesi
2 çorba kaşığı domates püresi
6 bardak su veya etsuyu
3 çorba kaşığı un
2 kaşık tereyağı
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılış:
1. Tereyağını eritin
virgul2.gif
içine domates püresi ve domates rendesini ekleyin
virgul2.gif

2. Üzerine beş bardak su ekleyin
virgul2.gif
kaynayana kadar bekleyin.
3. Suyun kalan bir bardağına unu koyarak içinde topak kalmayacak şekilde çırpın.
4. Sürekli karıştırarak tencerede kaynayan çorbaya bu unlu karışımı katın.
5. Birlikte 10 dakika kadar kaynatın.
6. Servis yaparken kaşar peyniri rendesi ve kırmızı pul biber ekleyin.
Avcı Soslu Biftek
biftekkm9.jpg


Malzemeler:
4 Parça Dana Bonfile (Kalınlığı 2 parmak olsun kesinlikle dövdürmeyin)
50 gr mantar
1 kuru soğan (veya 5 adet arpacık soğan)
100 gr kabukları soyulmuş doğranmış domates
125 ml (1/2 su bardağı) elma sirkesi
350 ml (1
virgul2.gif
5 su bardağı) su veya etsuyu
1/2 demet maydanoz
Tuz
virgul2.gif
karabiber
virgul2.gif
kırmızı biber
virgul2.gif
kekik
Ayçiçek yağı
Yapılış:
1. Sos için; öncelikle
virgul2.gif
bir miktar sıvı yağı tavada kızdırın. Yıkayıp dörde böldüğünüz mantarları birkaç dakika sote edin.
2. İnce kıyılmış soğanı ilave edip 2-3 dakika kadar daha birlikte pişirin.
3. Domatesi ekleyin ve saldığı suyu çekene kadar pişirin.
4. Sirkenin yarısını
virgul2.gif
suyu ve kekiği ekleyin
virgul2.gif
yarı yarıya çekene kadar pişirin.
5. Tuz ve baharatlarını ekleyin.
6. Et için; 2 kaşık sıvı yağı kızdırın
virgul2.gif
tuzlayıp
biberlediğiniz bonfileleri tavaya alın ve her iki yüzü de renk alana kadar birkaç dakika pişirin.
7. Temiz bir tencereye bonfileleri alın
virgul2.gif
kalan sirkeyi ekleyin
virgul2.gif
suyunu yarıya kadar çektirin.
8. Sosu da ekleyip bir taşım pişirin.
9. Maydanozları ince kıyarak servis yaparken üzerine serpiştirin.
Şehriyeli Pilav

pilav.jpg


Malzemeler:
3 kaşık arpa veya tel şehriye
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı:
1. Ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri sıcak suya koyun ve 1/2 saat bekletin.
2. Yağı kızdırın
virgul2.gif
şehriyeleri içine atıp renkleri kahverengileşene kadar kavurun.
3. Pirinçleri süzerek ekleyin ve birlikte birkaç dakika kavurun.
4. Suyu koyun ve en kısık ateşte pirinçler suyu çekip diş diş olana kadar pişirin.
5. Ateşi söndürdükten sonra ağzına bir kağıt havlu koyup 15 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletin.
Elma Dilimli Patates

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 663x523 and weights 32KB.
ELMADLMLPATATES.jpg

birlikte birkaç dakika pişirin.
Malzemeler:
6 adet küçük patates
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
1. Patatesleri soymadan kabuklarıyla birlikte
virgul2.gif
bir fırçayla sürterek iyice yıkayın.
2. Fırın kabına
virgul2.gif
elma dilimi şeklinde kestiğiniz patatesleri dizin. Üzerlerine sıvı yağı gezdirin
virgul2.gif
tuz serpin.
3. Fırında yüksek ısıda pişirin.
Çikolatalı Sufle

suflees5.jpg


Malzemeler:
125 gr bitter çikolata
125 ml süt kreması
3 yumurta
1/2 paket vanilya
2 yumurtanın akı
3 çorba kaşığı tozşeker
Yapılış:
1. Krema ve doğranmış çikolatayı bir kaba alın ve çok kısık ateşte çikolatalar tamamen eriyene kadar karıştırın.
2. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın. Çikolata-krema karışımına sarıları teker teker ve iyice çırparak ekleyin. Vanilyayı da koyun.
3. Bu karışımı da kısık ateşte 4 dakika pişirin.
4. 5 yumurtanın akını tozşekerle birlikte
virgul2.gif
iyice sertleşip üzeri parlayana kadar çırpın.
5. Çikolatalı karışımla akları birbirine
virgul2.gif
çırpmadan
virgul2.gif
yavaşça karıştırın.
6. Sufle kabına bu karışımı dökün ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
Sevgililer Günü Pastası
pastatb3.jpg


• Bu güzel akşam yemeğinin ve tatlının ardından gece yarısı kesilmek üzere bir de Sevgililer Günü pastası hazırladık. Sevginiz ölümsüz olsun!
1 adet sade hazır kek
virgul2.gif

1 paket pasta kreması
virgul2.gif

Çilek
• Pasta kremasını kutunun üzerindeki tarfine göre hazırlayın. Yağlı kağıda dilediğiniz büyüklükte bir kalp şekli çizin. Kalp kalıbını kekin üzerine koyun. Keskin ve büyük bir bıçak yardımıyla
virgul2.gif
kalıba uygun olarak kesin. Hazırladığınız kremayı kekin ortasına sürün. Arasına dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. Üzerini de kremayla sıvayın. Çilekle süsleyip servis yapın.ALINTIDIR


 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
allaaaaaaaaaa tam benim aradigim,gokte ararken yerde buldum,,,

bak krepten yaparim,yanliz esime degil cocuklarimada,,,,cok seviyorlar,,,,,,,,

burdan bikac tarif denerim artik,,,,,,,romantik,romantik:lululu:
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
attachment.php



MALZEMELER:

150 GR.TEREYAĞ(ODA ISISI)

2 YUMURTA

5 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

VANİLYA

KABARTMA TOZU

ALABİLDİĞİ KADAR UN



HAZIRLANIŞI:

TÜM MALZEMELER KARIŞTIRILARAK KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR.MARDANE İLE AÇILAN HAMURDAN KALIP İLE KALPLER KESİLİR,YAĞLI KAĞIT SERİLEN TEPSİYE YERLEŞTİRİLİR.170 DERECE ÖNCEDEN ISITILAN FIRINDA PİŞİRİLİR.



SÜSLEMEK İÇİN:

BEYAZ ŞEKER HAMURU KULANILARAK KALPLER KESİLİR.KESİLEN KALPLER BAL YARDIMI İLE PİŞİRİLEN KALP KURABİYELERİN ÜZERİNE YAPIŞTIRILIR.AYRICA ÜZERLERİNE MİNİK KALP ŞEKERLER SERPİLİR.

alıntı...
 

Ekli dosyalar

  • karma_resimler_150.jpg
    karma_resimler_150.jpg
    53,7 KB · Görüntüleme: 108

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
sevgililer-gunu-kurabiyesi_88195474.jpg

Sevgililer Günü Kurabiyesi

2.5 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı pudraşeker
1 tutam tuz Yarım çay kaşığı tarçın
110 gr tereyağı (küp doğranmış)
1 yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı çilek veya vişne marmeladı

Sevgililer Günü Kurabiyesi hazırlanışı

Un ve kabartma tozunu bir kasede harmanlayın. Ceviz, pudraşeker, tuz ve tarçını robotta çekerek unla karıştırın.

Tereyağını ve tozşekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Vanilya ve yumurtayı ekleyin. Unlu karışımı ilave ederek yoğurun. Strech film arasında bastırarak 2 saat buzdolabında bekletin.

Fırını 190 dereceye ayarlayın. Hamuru ince açın. Kare kalıplarla kesip yağlı kağıt serili tepsiye aralarında boşluk bırakarak dizin. Karelerden yarısına küçük kalp şeklindeki kalıpla pencere açın. Tepsiyi buzdolabına alarak 20 dakika bekletin.

Tepsiyi buzdolabından çıkarıp fırına yerleştirin ve 10-12 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Düz kare kurabiyelerin üzerine marmelat sürün. Pencereli olanların üzerine pudraşeker serpin ve marmelatlı olanların üzerine yapıştırın. Sevdiğinizle paylaşın.

findik-dolgulu-kurabiye_a2b27a59.jpg


Fındık dolgulu kurabiye

1 yumurta
150 gr tereyağı
3/4 su bardağı pudra şeker
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harç için
200 gr ince çekilmiş fındık
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta akı


Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Derin bir kapta tereyağı ile pudra şekeri iyice karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
Diğer yanda fındığı mutfak robotunda çekin. Üzerine yumurta akları ve toz şekeri ilave edip koyu kıvamda bir iç hazırlayın.
Dinlenen hamuru üç parçaya ayırıp, unladığınız mutfak tezgahında merdane yardımıyla çok inceltmeden açın. Şekilli bir kalıpla kesin. Ortalarına fındıklı harçtan paylaştırın. Hamurları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

sevgipastasi3.jpg



Sevgi Pastası


4 Yumurta

1,5 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Süt
1 Su B. Sıvıyağ
1 Su B. Kuru Meyve
1 Çay B. Yabanmersini
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
2,5 Su B. Söke Un
Üzeri İçin:
Frambuazlı Çikolata
Fildişi Çikolata

Hazırlanışı
Karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri yüksek hızda çırpıyoruz. Üzerine süt ve sıvıyağı ekleyip biraz daha çırpıyoruz. İçine karışık kuru meyveleri, yaban mersinini, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

Hamur biraz yumuşak olmalı. Margarinle yağladığımız kalp şeklindeki kek kalıbına karışımımızı döküyoruz.

170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Ben mari usulü erittiğimiz çikolataları kekimizin üzerine döküyoruz.

zencefilli-kalp-kurabiye_670a02b5.jpg


Zencefilli kalp kurabiye

100 gr yumuşatılmış tereyağı
50 gr toz şeker
175 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz zencefil
50 gr kurutulmuş küp doğranmış zencefil şekerlemesi
1 çırpılmış yumurta

Üzeri için
100 gr eritilmiş beyaz çikolata
100 gr eritilmiş bitter çikolata

Zencefilli kalp kurabiye hazırlanışı
Zencefilli kalp kurabiye: Yemek tarifleri arasında en güzel olanı. Geniş bir karıştırma kabında tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Un, kabartma tozu, toz zencefil ve son olarak doğranmış zencefil şekerlemesini ekleyin. Çırpılmış yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamuru unlanmış mutfak tezgahında 3 mm kalınlığında açın. Kalp şeklinde kalıp ile kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 30 dakika buzdolabında soğutun. 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin ve tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın. Çikolataları küçük parçalara ayırıp ayrı kaselere alın. Her birini benmari usulü eritin. Kurabiyelerin her iki yanını yarısına kadar eritilmiş bitter çikolataya batırın ve yağlı kağıt üzerine dizin. 10 dakika buzdolabında bekletin. Eritilmiş beyaz çikolatayı yağlı kağıttan yapılmış külah içine doldurup kurabiyelerin üzerine çizgiler yapın. Serin bir yerde donuncaya kadar beklettikten sonra servis yapın. Zencefilli kalp kurabiye artık hazır, afiyet olsun.

cikolatali-kurabiyeler_bc0a531a.jpg

Çikolatalı kurabiyeler

1.5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudraşeker
125 gr tereyağı
1 yumurta
1 paket vanilya
80 gr bitter çikolata

Çikolatalı kurabiyeler hazırlanışı
Çikolatalı kurabiyeler: Lezzet'in yemek tarifleri gibi kurabiye tarifleride çok ilgi görüyor. Un, şeker, tereyağı, yumurta ve vanilyayı bir kaseye alıp yoğurun. Hamuru 1 saat buzdolabında bekletin. Un serpilmiş tezgahta merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın ve kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 180 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Çikolatayı küçük parçalara bölerek bir kaseye alın. İçi sıcak su dolu tencereye çikolata kasesini yerleştirin ve eriyinceye kadar bekleyin. Soğuyan kurabiyelerin yarısını çikolataya batırın ve yağlı kağıt üzerine dizerek çikolatalı kısmın donmasını bekleyin. Servis yapın. Çikolatalı kurabiyeler artık hazır, afiyet olsun.
bademli-kurabiye_c6bedb10.jpg


Bademli kurabiye
240 gr un
120 gr pudra şeker
120 gr yumuşatılmış tereyağı
120 gr file badem
1 paket vanilya
3 haşlanmış yumurtanın sarısı
1 yumurtanın akı

Bademli kurabiye hazırlanışı
Yemek tarifleri arasında en zevkli ve kolay hazırlanabilen kurabiye tarifi. Tereyağı ile pudra şekeri mikserle çırpın. Katı pişmiş yumurta sarılarını iyice ezip içine vanilya ekleyin. Tereyağına karıştırın ve unu eleyerek ilave edin. Hepsini yoğurup hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hafif unlanmış mutfak tezgahında hamuru yarım cm kalınlığında açın. Kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile parçalar çıkarın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Hafif çırpılmış yumurta akını üzerlerine sürün ve file badem serpin. 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuyunca tepsiden alıp servis yapın. Bademli kurabiye artık hazır, afiyet olsun.

Alıntı...
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul

attachment.php


sürprizcupcake tarifi

Malzemeler:

• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 50 ml tereyağı
• 100 ml sıvıyağ
• 1 su bardağı nar suyu
• 2 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı kakao
• 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

• 1 paket krem şanti
• 2 çay bardağı süt
• Yarım kutu krem peynir
• 1 çay bardağı nar tanesi (süslemek için)

Yapılışı:

1. Mutfak robotunun kâsesine yumurta, şeker, sıvıyağ, tereyağı ve nar suyunu ilave edip çırpın.
2. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyin, çırptığınız sıvı karışımın içine elenen un ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın.
3. Yağlanmış kalıplarınıza eşit miktarda dökün.
4. 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.
5. Ayrı bir kabın içinde krem peynir, krem şanti ve sütü çırpın sıkma torbanıza doldurup keklerinizin üzerine dilediğiniz şekilde şekil vererek sıkın.
6. Nar taneleriyle süsleyip servis yapın.
alıntı...
 

Ekli dosyalar

  • suprizcupcake.jpg
    suprizcupcake.jpg
    56,6 KB · Görüntüleme: 117

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
KALPLİ KURABİYE




attachment.php





Malzemeler:

• 1 yumurta
• 1 yumurta sarısı
• 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 su bardağı mısır nişastası
• 3,5 su bardağı un
• 1 limonun kabuk rendesi
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket toz vanilya
• Şeker hamuru


Yapılışı:

1. Tüm malzemelerimizle kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğuruyoruz ve merdane ile açıp, kalıplarla keserek fırın tepsimize diziyoruz. (Yumurta sarısını üzerine sürün)
2. Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.
3. Kurabiyeler fırındayken şeker hamurunu açın ve kalp şeklindeki kalıplarla kesip hazırlayın
4. Kurabiyelerimiz tamamen soğuyunca şeker hamuru ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Not: Şeker hamuru kullanmak istemezsenez bazı markaların hazır tüplerdeki icinglerini kullanabilir veya benmari usulu erittiğiniz çikolata ilesüsleyebilirsiniz.

ALINTI...
 

Ekli dosyalar

  • kalpli_kurabiye.jpg
    kalpli_kurabiye.jpg
    45,4 KB · Görüntüleme: 104

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Zuzu süperler ha bayıldım valla :eek: Yemekte lazım dimi :)

rezeneli-kuzu-eti_43716fe2.jpg


Rezeneli kuzu eti

600 gr kemiksiz kuzu sırtı
1 çay bardağı sıvıyağ
4 rezene kökü
1 su bardağı demi glace sos
2 su bardağı kırmızı şarap
4 dal taze biberiye

Kırmızı şarabı tencereye alıp kısık ateşte 4 saat kaynatarak çektirin. Bütün haldeki kuzu sırtını tavada kızartın. Rezeneleri hafif haşlayıp doğrayın ve soteleyin. Rezeneyi servis tabaklarının ortasına yerleştirin. Kuzu sırtını dilimleyin ve etrafına dizin.

Üzerine kırmızı şarap sos ve demi glace sos gezdirin. Taze biberiye dallarıyla süsleyip servis yapın.

afrodizyak-tavuk_0eb0e524.jpg



Afrodizyak tavuk
500 gr tavuk kalça eti
50 gr kuru erik
50 gr kuru kayısı
1 kahve fincanı kırmızı şarap
4-5 közlenmiş salçalık biber
1 çay bardağı sıvıyağ
3 soğan
4 diş sarımsak
1 defneyaprağı1 çay kaşığı kekik
2 çay bardağı sıcak su
1 tutam zerdeçal
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz

Kuru kayısı ve erikleri yumuşaması için şarapta bekletin. Süzüp şarabı bir kenara alın.

Soğanları soyup kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Tavuk etlerini ilave edip kavurun. Ayırdığınız şaraptan 2 kaşık ilave edin. Tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı tozbiber, defneyaprağı ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.

Kuru meyveleri küçük küçük doğrayıp tencereye ekleyin. 10 dakika suyunu hafifçe çekene kadar pişirin. Közlenmiş biberleri geniş şeritler halinde kesip servis tabağına dizin. Üzerine tavukları sosu ile birlikte ilave edin. Sıcak servis yapın.

tavuk-etli-pay_1f94e514.jpg


Tavuk etli pay

Hamuru için
2 su bardağı kek unu
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
125 gr tereyağı
1 çay bardağı soğuk süt

Dolgusu için

2 arpacık soğanı
Yarım diş sarımsak
50 gr tereyağı
1 tavuk göğüs eti
150 gr mantar
2 sivribiber (küp doğranmış )
Tuz Karabiber
100 ml krema
2 yemek kaşığı mısır unu
1 çay bardağı mısır konservesi
1 yemek kaşığı mayonez

Üzeri için
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Tereyağı ve diğer kuru malzemeleri mutfak robotunda ekmek kırıntısı görünümüne gelinceye kadar karıştırın. Azar azar sütü ekleyin. Hamuru unlanmış tezgaha alıp merdane ile açın.
Çiçek şeklinde kalıpla hamurdan parçalar kesin ve muffin kalıplarının içine yerleştirin. Tabanına çatalla delikler açın. 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğan ile sarımsağı küçük doğrayıp tereyağında 2-3 dakika soteleyin. Küçük doğranmış tavuk etleri ve ince doğranmış mantarları ekleyin ve bir kaç dakika soteleyin. Sivri biberi, baharatları ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.
Krema ve mısır ununu ekleyip bir kaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Mısır ile mayonezi ekleyip soğumaya bırakın. Karışımı hamurta banların üzerine paylaştırın. Kaşar peyniri ve kekik serpiştirin.
Kırmızı biberden kalıpla çiçek çıkartıp payların üzerine yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında peynirler eriyip üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.


Alıntı...
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
Her ne kadar sevgililer günü bana saçma ve komik gelsede kutlayanlar için paylaşmak istedim:eek:ky:
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
nk seninkilerde bi harika evet birazda yemek ekleyelim dimi ama kutlayacaklar için:eek:ky:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst