Şekerbura

melek25

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.436
Tepki
1.542
Puan
113
Konum
İZMİR
ŞEKERBURA (Azerbaycan mutfağı)


Azerbaycan'ın geleneksel tatlısı olan ŞEKERBURA

Aslında,kurabiye türüne ait olan ŞEKERBURA genellikle NEVRUZ BAYRAMI'nda pişirilir. üzerindeki süsleri yapmak için Şekerbura'nın özel makkaşı(özel şekerbura cımbızı) kullanılır.



MALZEMELER:

1 kg un

250 g tereyağı

1 kutu krema-200 mg (Yağlı yoğurt da olabilir)

2 yumurtanın sarısı

Az miktarda süt

Çok az maya



İÇ MALZEME:

500 g çekilmiş fındık

300 g şeker tozu

1-2 tane kakule-dövülmüş(bulamazsanız,yerine vanilya kullanırsınız)



Maya ılınmış sütle karştırılır.Hamur yoğrulur.Bekletilmeden yapılmaya başlanır.Cevizden bir az büyük bezeler yapılır.Merdaneyle çay bardağı büyüklüğünde açılır.Sol elin içerisine alarak ortasına kaşıkla iç malzeme konur.Kenarları kapatılarak burma şeklinde bükülerek süslenir.

goruntu500gp7.jpg


Üzeri makkaşla(özel şekerbura cımbızı)süslenir

goruntu503kd2.jpg


Tepsilere dizilerek 150-160 derecede 10-12 dakika pişirilir.Şekerburaların üzerlerinin kesinlikle kızarmaması gerekir.

goruntu498ss1.jpg



alıntıdır
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
çok ilginç geldi bana süsülemeleri ,ne güzel olmuş öyle
bizimle paylaştığın için teşekkürler
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Harika gözüküyor. Paylaşım için sağol canım :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst