MALZEMELER
bir su bardağı arpa şehriye
iki su bardağı su
bir tablet et bulyon
tereyağı
tuz
YAPILIŞI
iki kaşık tereyağını çok az sıvı yağ ile beraber eritin ve şehriyeyi ilave ederek rengi çok az dönene kadar kavurun.dikkat edin şehriye çabuk kararır,bu pilavda rengi beyaz kalırsa görsel olarak güzel oluyor.üzerine iki bardak suyu ve elinizde ufaladığınız bulyonu,dilediğiniz kadar da tuzu ilave ederek kaynayana kadar harlı ateşte kaynayınca kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.altını kapatınca 10-15 dk.demlenmeye bırakın.sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
bir su bardağı arpa şehriye
iki su bardağı su
bir tablet et bulyon
tereyağı
tuz
YAPILIŞI
iki kaşık tereyağını çok az sıvı yağ ile beraber eritin ve şehriyeyi ilave ederek rengi çok az dönene kadar kavurun.dikkat edin şehriye çabuk kararır,bu pilavda rengi beyaz kalırsa görsel olarak güzel oluyor.üzerine iki bardak suyu ve elinizde ufaladığınız bulyonu,dilediğiniz kadar da tuzu ilave ederek kaynayana kadar harlı ateşte kaynayınca kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.altını kapatınca 10-15 dk.demlenmeye bırakın.sonra afiyetle yiyebilirsiniz.