Pide (Hellimli-Sucuklu-Pırasalı)
3 su bar.un
1 adet çırpılmış yumurta (içine ve üstüne sürmek için)
2 çay bar.ılık su
1 yemek kaş. tozşeker
Yarım paket yaşmaya
Bir miktar tereyağ (üzerine sürmek için)
Yeterince tuz
Pulbiber (yumurtaya eklenecek)
Pırasalı iç :4 Adet ince kıyılmış pırasa,2 adet Sivribiber,1 adet kırmızı biber,küp doğranmış
hellim peyniri (veya benzer bir peynir) sucuk
İçin hazırlanması ırasa,sivribiber ve kırmızı biberi kavurun tuz ve biraz pulbiber ekleyin
ateşten alın.
Süslemek için : Domates ve sivri biber
Hamurun yapılışı:
Maya ılık suda eritilip yumurta ve tereyağ hariç tüm malzeme eklenip yoğurulur.15 dak dinlendirin 4 eşit parçaya bölüp açın her yerine pulbiberli yumurta sürün.İç malzemeyi eşit miktarda paylaştırın peynir ve sucukları koyun kenarlarını 1 cm kıvırıp yumurta sürün.Domates ve sivri biberi yerleştirip önceden ısıtılmış fırında pembeleşene dek pişirin.Yumuşak olması için sıcakken hamurun her yerine tereyağ sürün.
Not eynir,sosis,ıspanak veya kıymalı harç koyabilirsiniz.