maviboncuk
Daimi Üye
MALZEMELER:
( 30 Kurabiye )
300 gr. tereyağı
250 gr. pudra şekeri ( 1,5 su bardağı )
125 gr mısır nişastası ( 1 su bardağı )
1,5 (türk kahvesi) fincan süt
Bir tutam tuz, 1 limon kabuğu rendesi
500 gr. un ( 3 su bardağı )
HAZIRLANIŞI:
Tereyağı, pudra şekeri ve nişastayı iyice özleşene kadar yoğurun. 1 fincan süt, tuz, limon kabuğunu bu karışıma ekleyip yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun. Eğer hamur sert olursa geri kalan 1/2 fincan sütü ekleyip yoğurun. ( Benim hamuruma 1 fincan süt yeterli geldi. ) Elde ettiğim hamuru tezgahta elimle açıp su bardağı yardımıyla yuvarlak kesip tepsiye dizdim. Artan hamuru kenarı tırtıklı, çiçek şeklindeki kurabiye kesme kalıplarımla kesip ortadan ayırdım ve saç gibi düşünerek tepsideki yuvarlaklara yerleştirip 200 dereceli ısısnmış fırında pişirdim. Daha sonra ” Yeni Yıl ” kurabiyelerinde yaptığım kuvertürle süsledim…
alıntı
AFİYET OLSUN…
( 30 Kurabiye )
300 gr. tereyağı
250 gr. pudra şekeri ( 1,5 su bardağı )
125 gr mısır nişastası ( 1 su bardağı )
1,5 (türk kahvesi) fincan süt
Bir tutam tuz, 1 limon kabuğu rendesi
500 gr. un ( 3 su bardağı )
HAZIRLANIŞI:
Tereyağı, pudra şekeri ve nişastayı iyice özleşene kadar yoğurun. 1 fincan süt, tuz, limon kabuğunu bu karışıma ekleyip yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun. Eğer hamur sert olursa geri kalan 1/2 fincan sütü ekleyip yoğurun. ( Benim hamuruma 1 fincan süt yeterli geldi. ) Elde ettiğim hamuru tezgahta elimle açıp su bardağı yardımıyla yuvarlak kesip tepsiye dizdim. Artan hamuru kenarı tırtıklı, çiçek şeklindeki kurabiye kesme kalıplarımla kesip ortadan ayırdım ve saç gibi düşünerek tepsideki yuvarlaklara yerleştirip 200 dereceli ısısnmış fırında pişirdim. Daha sonra ” Yeni Yıl ” kurabiyelerinde yaptığım kuvertürle süsledim…
alıntı
AFİYET OLSUN…