Lahana ile farklı lezzetler deneyin!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.536
Puan
113
Konum
İstanbul
Lahana ile farklı lezzetler deneyin!


Zeytinyağlı lahana sarması

Malzemeler:

1 adet küçük lahana, pirinç, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 büyük soğan, ½ demet maydanoz, 1 çorba kaşığı dolusu kimyon, tuz, karabiber, kuş üzümü, çam fıstığı, 3-4 adet biber, 1 adet domates, 2 su bardağı su.

Hazırlanışı:

Lahanaları yapraklarını ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın. Yayvan ve geniş bir teflon tavaya, zeytinyağı koyun; soğanları rondo da çekip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra doğranmış biberi ilave edin. Yıkanmış pirinçleri de biraz kavurduktan sonra domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek 2 su bardağı su ile birlikte kısık ateşte, suyunu çekinceye kadar biraz pişirin. Soğumaya bırakın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak, düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin.


Lahanalı köfte

Malzemeler:

LAHANA İÇİN: 3 domates, 1 soğan, 1 tatlı kaşığı margarin, 400 gr brüksel lahanası, 150 ml su, 150 gr süt kreması, tuz.

KÖFTE İÇİN: 2 dilim bayat ekmek, tuz, 1 soğan, 500 gr kıyma, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı hardal, kırmızı toz biber, karabiber, kızartmalık yağ.

Hazırlanışı:

Lahanayı ikiye kesip tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı küp küp doğrayın. Margarini bir tavada eritip soğanı kavurun. Lahanayı ekleyip kavurmaya devam edin. Süt kreması ve suyu ekleyip kısık ateşte 25 dakika kadar pişkin. Tuzlayıp domatesleri tavaya ekleyin. Bu arada köfte için ekmeklerin kabuklarını kesip kalan ekmek içini su ile nemlendirin. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun. Kıymayı bir kaseye alıp ekmek içi, soğan ve yumurta ile yoğurun. Hardal, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile tatlandırın. 16 yuvarlak yassı köfte oluşturun. Kızartmalık yağı bir tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Köfteleri lahana eşliğinde servis yapın.




Lahanalı krep ruloları

Malzemeler:

6 adet haşlanmış lahana yaprağı, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi, 1/2 demet maydanoz.

Krep için: 1,5 su bardağı un, 4 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz.

Hazırlanışı:

Lahana yapraklarını haşlayın. Ayrı bir kapta ince kıyılmış maydanoz ile kaşar peyniri rendesini karıştırın. Krep hamuru için, derin bir kapta 1.5 su bardağı unu, yumurtaları, sütü, sıvı yağı ve yeterince tuzu iyice karıştırın. Teflon tavayı çok az yağlayın. Krep hamurundan yarım kepçe tavaya dökün. Arkalı önlü kızartın. Sonra krepi düz bir zemine alın. Haşlanmış lahana yaprağını üzerine serin. İçine hazırladığınız içten bir miktar koyun. Rulo şeklinde sarın. Bir buçuk parmak kalınlığında dilimler kesin. Çok hafif yağlanmış bir tepsiye dilimleri dizin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirin.


Milföy tasında lahana

Malzemeler:

1 su bardağı kavrulmuş kıyma, 8 adet milföy hamuru, 1 adet yumurtanın beyazı, 1 adet küçük boy lahana, 2 adet kuru soğan, 1 su bardağı ceviz içi, 1 yemek kaşığı margarin, karabiber, tuz.

Hazırlanışı:

4 adet milföyü yan yana dizin, diğer 4 milföyü üstüne koyun. Un serpip, merdane yardımıyla açın. Yağlanmış cam fırın kabına yerleştirin. Kenarlarından sarkan kısımları içe doğru düzeltip, yumurta beyazı sürün. Buzdolabında bekletin. Tavada margarini eritin, zar şeklinde doğranmış kuru soğan, kıyma, karabiber ve tuz atıp karıştırın. İnce doğradığınız lahana yapraklarını ilave edin. Su koymadan kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ceviz içi ilave edip, ocağı kapatın. Milföy hamurunun içine hazırladığınız karışımı koyun. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.

Alıntıdır...
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.536
Puan
113
Konum
İstanbul
Teşekkürler ben de sarmasını çok severim yoğurtlu pulbiberli of offf :)
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Ya bu Milföy tasında lahana´ya ait bir resim degil sanirim. :dusun:

4_2122010233849_21215.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst